51193505 753856538325940 5952853006155251712 n

Effektivt Bajen vann toppmötet i Vallentuna

27 jan 2019

Hammarby tog sin nionde raka seger mot Vallentuna i söndagens bortamatch!

Inledningen blev minst sagt händelserik, efter bara 16 sekunders spel tog hemmalaget ledningen efter att Bajen slarvat. Kort därefter fick Hammarby power play och spelade riktigt bra, men hemmalaget klarade av den tvåminutaren – kort därefter kom dock kvitteringen genom Eric Winbergh.
Vallentuna var det bättre laget i första perioden, och återtog rättvist ledningen ett par minuter senare i numerärt överläge. Tempot lugnade ner sig lite efter den intensiva starten, och 2-1 stod sig perioden ut.

Den andra perioden följde samma mönster till en början, hemmalaget var bättre och fick ett gyllene läge att dra ifrån ytterligare när Bajen fick en utvisning sju minuter in i perioden. Då vände det, och det rejält. Hammarby ställde om med en man mindre på isen, och Axel Åström lurade bort målvakten när han satte kvitteringen. Bajen var inte färdiga där – när Nestor Plarsmo lämnade utvisningsbåset fick han direkt pucken och gav Hammarby ledningen.

Efter den snabba vändningen tog Hammarby över taktpinnen och spelade riktigt bra hockey en längre stund, men några fler mål blev det inte i den andra perioden.

Den tredje perioden inleddes lite avvaktande från bägge lagen, fram tills dess att Marcus Carlsson fick pucken, snurrade bort ett par motståndare och prickade in ytterligare ett mål för Bajen. När David Ljusbol sedan ökade på ledningen med nio minuter kvar kändes det avgjort. Vallentuna spelade visserligen bra på slutet och reducerade till 3-5, men närmare än så kom man inte och Hammarby höll undan till seger!

Fram till Hammarbys mål i numerärt underläge var det hemmalaget som kändes vassast, men under den andra halvan av matchen kom Bajen upp i en högre nivå och var återigen effektiva i anfallszon, vilket räckte till seger i detta viktiga toppmöte. Bajen är nu tvåa i tabellen, en poäng bakom Segeltorp som har spelat en match mer. Näst på tur för Hammarbys del är nästjumbon Hanviken nu på onsdag, när det blivit dags för hemmamatch igen efter fyra raka bortafighter.

/Victor Nyström

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

3 - 5

KVAL TILL DAMETTAN ÖST

SDE HF 2 - Hammarby IF

söndag 24 mars
12:30 Enebybergs Ishall

Livestream

J20

6 - 4

Kvalserien till J20 regional Öst

Hammarby IF - Göta Traneberg IK

onsdag 27 mars
19:30 Kärrtorps IP

Livestream

J18

Kvalserie till J18 Regional Öst

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

söndag 14 april
16:00 Kärrtorps IP

Livestream

DamJunior

6 - 4

Damjunior Grundserie Region Öst

Hammarby IF - Team Uppsala HC

söndag 31 mars
12:00 Zinkensdamms IP

Livestream