11111

Dra ditt strå till Hammarby Hockey-stacken!

25 jan 2016

Förutom några enstaka Bajenkvällar på Hovet har jag aldrig haft möjlighet att gå på en grönvit hockeymatch. Och med tanke på att jag är mer van vid ord som högernia, frikast och ”japanare” än icing, tekning och slashing kändes det pirrigt och något ovant när jag lämnade Bajenland för att bege mig mot LW-hallen i söndags.

Alla eventuella farhågor över att känna mig obekväm försvann dock när jag kom in i hallen och möttes av bekanta och glada Bajenleenden. Så fort matchen satte igång var det också tydligt att det var ett Hammarbylag som spelade. Engagemanget fanns både på isen och bland den lilla men hängivna publiken som kommit dit för att fira söndag.

Det gjorde heller inte saken sämre att Hammarby kom ut i ett rasande tempo i första perioden och ledde med 4-0 mot Wings Arlanda när lagen gick till pausvila. Resten av matchen ägnades åt att bevaka ledningen och Hammarby Hockey vann som känt den viktiga matchen med 6-2.

Förutom nöjet att uppleva en härlig Bajenseger tar jag särskilt med mig en sak från söndagens hockeyäventyr och det är att Hammarbyspelare alltid ger allt, oavsett sport, oavsett division. Och alla Hammarbyspelare, oavsett sport, oavsett division, borde få spela inför fullsatta läktare. Deras passion, grönvita hjärta och krigarinställning förtjänar det. Du kan dra ditt strå till Hammarby Hockey-stacken redan nästa lördag när det är dags för Bajenkvällen på Hovet, en match du inte vill missa.

Jag lämnade i alla fall söndagens match med frusna tår men med ett riktigt varmt Bajenhjärta. Tack Hammarby Hockey, jag kommer definitivt tillbaka snart igen!

/Livia Jakobsson, pressansvarig Hammarby Handboll

Herr

-

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Hammarby IF - Nacka HK

fredag 29 oktober
19:00 SDC-hallen

Dam

-

Damettan Östa

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

onsdag 27 oktober
19:30 Torvalla Ishall

J20

-

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Trångsunds IF - Hammarby IF

måndag 1 november
20:00 Stortorpshallen

J18

-

J18 Div 1 Östra B

Spånga IS IK - Hammarby IF

söndag 31 oktober
17:30 Från Stan Hallen

Herr

1 - 6

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

tisdag 26 oktober
19:00 Torvalla Ishall

Dam

3 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Södertälje SK

söndag 24 oktober
17:00 Zinkensdamms IP

J20

1 - 6

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Saltsjöbadens IF - Hammarby IF

måndag 25 oktober
20:00 Saltsjöbadens Ishall

J18

9 - 4

J18 Div 1 Östra B

Hammarby IF - Lidingö Vikings HC 2

torsdag 21 oktober
19:50 Zinkensdamms IP