Det går bra nu !!

8 okt 2013

Det går bra nu !!

 Det går till och med riktigt bra nu känner jag . När första målet mot Väsby rasslat in i nätet så pustade jag ut i minst 20 sekunder , för det var ganska nervigt i matchen . Efter 0-0 i första perioden så kändes det ganska ovisst om bajen skulle kunna göra hål på deras målvakt , men när #39 Niklas Ekberg  sätter pucken bakom Väsbys grindväktare så släpper det för mig och det känns faktiskt , lugnt . Vi gör en mycket bra match , tempo och tuffhet på en synnerligen bra nivå som gör att vi till slut vinner med 3-1 ( se matchrapport här ) . Vi har en grym målvakt i Anton Söderqvist och vi har ett lag som jobbar för varandra . Nu gäller det att vi tar med oss den positiva trenden och inte glömmer bort att det också är hårt arbete bakom våra segrar .

Tränaren Håkan Ferm har tillsammans med dom andra coacherna börjat hitta en bra balans och det känns som att det bara blir bättre och bättre .
-Det är harmoniskt i laget  och vi har bra snack med varandra . Vidare så pratar han om förbättringar
-Vi måste hela tiden träna på att förbättra detaljer , som kommer att göra det jobbigt för motståndaren .

Vallentuna
Dom har värvat nio nya spelare och där ett bekant namn i form av gamla Väsby spelaren Patrick Nordström finns med . Sedan dyker det upp ett bekant efternamn i form av Gozzi ….två stycken till och med  , Patric och Christoffer . Hmmm låter misstänkt AIK . Vallentuna är ett etablerat lag i division ett och skall tas på allvar och resultaten dom sista matcherna har sett ut enligt följande . Nacka hemma 8-0 , Väsby borta 4-2 och Visby/Roma hemma 3-2 . Det känns lite ojämnt och tar jag med en omgång tidigare så blev det förlust med 4-2 mot Tumba borta , vilket nästan känns osannolikt . Dom beskriver sig gärna som att dom har ett ryskt stjärnspel och det känns pretentiöst . Denna gång hissar jag rödflagg på #15 Patric Nordström , #20 Christoffer Gozzi och #17 Fredric Weigel .

 

Hammarby
Vi börjar så sakteliga bygga upp vårt lag och där vi hittar varandra bättre och bättre . Det var tungt att gå runt på fyra backar men det gick galant , förhoppningsvis så får vi tillbaka någon eller flera i spel till onsdag , men det får Tisdagen träning utvisa . Vi är i en positiv trend nu och den ska vi utnyttja tillfullo och utveckla vårat spel . Det är många som tvivlat men jag tycker att det är flera spelare som tar ett större ansvar  #29 Henrik Karlsson , #39 Niklas Ekberg och den talangfulle #11 Pontus Okerblad Westin . Sedan är det ju grymt att se vår gigant Jesper Kokkonen på  Isen , han viker aldrig ner sig . Det är också en delikat målvakts situation vi har nu , #1 Anton Söderqvist storspelar och har en räddningsprocent på 97 % mot Väsby . Vi ska vara så aggressiva vi var i den matchen , utan att dra på oss för mycket utvisningar . Men vi ska vara så jobbiga att det till slut är Vallentuna som gör misstagen . Det finns absolut saker att förbättra men vårat gäng lär sig hela tiden och det är underbart att se .

Det vi måste komma ihåg är att vi inte kan gå in och
bara spela av matchen , det är dom små misstagen som kommer att avgöra , låt mig få se att det är Vallentuna som gör dom .

Forza Bajen , Tillsammans är vi Hammarby , Tillsammans är vi starka .

/Stefan Ståhl

 

Herr

-

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Hammarby IF - Nynäshamns IF HC

fredag 3 februari
19:00 Kärrtorps IP

J18

-

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Viggbyholms IK - Hammarby IF

söndag 5 februari
20:00 Jägholmshallen

DamJunior

-

Hammarby IF - SDE HF

lördag 4 februari
18:30 Zinkensdamms IP

Herr

1 - 4

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Åker Strängnäs HC - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Åkers Ishall

Dam

4 - 2

Damallsvenskan

Södertälje SK - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Scaniarinken

J20

Hammarby IF - Järfälla HC

måndag 30 januari
19:30 Kärrtorps IP

J18

1 - 2 (STR)

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Mälarö Hockeyförening - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:30 Allhallen

DamJunior

3 - 1

Damjunior Topp 6

AIK - Hammarby IF

fredag 27 januari
20:00 Ulriksdals IP Hall 3