Det började ju så bra…

7 Nov 2013

I seriens hetaste match kan det bara bli på ett sätt, jämt, böljande och mycket kamp. Det var precis vad vi fick se idag och känslan var att det passade Hammarby, för det började ju så bra… Redan efter drygt två minuter tilldelades matchens första utvisning en Väsbyspelare och Bajen fick spela powerplay. Ett powerplay man får riktigt bra snurr i och med minuten spelad av detsamma hittar Magnus Toftgård in till Henrik Karlsson från sin position ute vid sarghörnet och Henrik behöver bara, till synes enkelt styra in pucken i mål. Hammarby spelar fin hockey även efter målet och man kommer till flera lägen då man med mycket folk framför kassen får till avslut som i vissa fall hade kunnat få ett bättre öde. Några fler mål får vi inte se i första perioden men med mindre än minuten kvar sätter Väsbys Jimmy Dandemar in en ful tackling mot sargen och efterspelet resulterar i flera utvisningar och tillslut får Bajen spela klart perioden med en man mer.

Den andra perioden inleds med dålig fart på bägge lagen och mer än något friläge hit och dit blir det inte. Anton får göra några fina räddningar när Väsby kommer på kontringar men utan att det känns riktigt farligt. Men så plötsligt är det just en sådan kontring som får Toftgård att dra på sig en utvisning för att inte Väsby ska komma alldeles för fria med målvakten och i det fem mot fyra- spel som följer lyckas Väsby få in pucken bakom Anton efter lite virrigt försvarsspel framför mål. Kvitteringen känns inte oväntad och det gäller för Bajen att sätta fart igen. Repliken kommer snabbt, jättesnabbt! 44 sekunder efter Väsbys mål får Oscar Liljeroth pucken vid offensiv blå och skjuter mot mål, framför mål står Tobias Beckman för att skymma målvakten men får istället själv skottet på sig och vräker sig sedan fram för att sprätta in pucken i mål. 1-2 står sig perioden ut och Bajen går ut även efter andra med en uddamålsledning.

Återigen startar Hammarby perioden starkt och efter fem minuter driver Emil Mårtensson pucken bra längs ena långsidan för att till slut få på ett skott mot mål och på returen håller sig Henrik Karlsson framme och sätter sin andra balja för kvällen. Hammarby håller bra fart i inledningen av perioden men när Anton minuten efter släpper sin första onödiga retur och Väsby enkelt kan sätta 2-3 märks det att nerverna börjar komma. Inte blir det ju bättre av att Hammarby fibblar med pucken på egen blå och Väsby, efter flera försök lyckas få in pucken i Bajenkassen. Nu sitter nerverna på utsidan i Bajenlägret och efter hönsgård i egen zon kommer pucken tillslut lite turligt fram till en helt ren Väsbykille i slottet som vispar till och pucken far in bland maskorna bakom Anton i Hammarbymålet. Nedförsbacke och vind i seglen har nu förvandlats till uppförsbacke och motvind vilket inte blir bättre av att Väsby kan komma i en två mot ett:a efter ett Hammarbyanfall och relativt enkelt sätta 5-3 pucken. Hammarby får en utvisning med två och en halv minut kvar och när hela laget ser trötta ut är det inte mycket som talar för en vändning. Hampus Harlestam lyckas styra in ett skott från Henrik Karlsson men närmare än så kommer inte Bajen och Väsby vinner med 5-4.

Väsby var inte bättre men man var mer effektiva än Bajen idag och det fick avgöra den här matchen. Nya tag mot Vallentuna på söndag då vi hoppas på lika mycket publik och härlig stämning från Bajenklacken som idag för att hjälpa killarna på isen att ta tre poäng.

 

William Waldetoft

Herr

-

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Hammarby IF - Nynäshamns IF HC

fredag 3 februari
19:00 Kärrtorps IP

J18

-

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Viggbyholms IK - Hammarby IF

söndag 5 februari
20:00 Jägholmshallen

DamJunior

-

Hammarby IF - SDE HF

lördag 4 februari
18:30 Zinkensdamms IP

Herr

1 - 4

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Åker Strängnäs HC - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Åkers Ishall

Dam

4 - 2

Damallsvenskan

Södertälje SK - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Scaniarinken

J20

Hammarby IF - Järfälla HC

måndag 30 januari
19:30 Kärrtorps IP

J18

1 - 2 (STR)

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Mälarö Hockeyförening - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:30 Allhallen

DamJunior

3 - 1

Damjunior Topp 6

AIK - Hammarby IF

fredag 27 januari
20:00 Ulriksdals IP Hall 3