Det behöver inte vara svårt !

30 Nov 2013

Åsikterna är krönikörens egna och behöver inte överensstämma med Hammarby Hockeys hållning.

När jag har gått på matcherna under säsongen så har det slagit mig gång på gång att nu är det jäklar i mig allvar ! Det är inte alls som det var i början av Bajen Fans Hockeys start , då jag gick väldigt sporadiskt och mer eller mindre ditsläpad av min sambo . När vi efter fem år och tre serier senare ( tvåan var vi ju i under två år pga en förändring i seriesystemet ) , är i Division ett så känns det väldigt stort varje gång det är match och när vi skulle spela mot Huddinge i onsdags så var det än värre .

Jag hade på måndagen pratat med Tränaren Håkan Ferm , dagen efter bragden mot Gnesta och vi gick igenom förutsättningarna inför Huddinge . Det var positivt och han sa att när vi kan slå Gnesta med två femmor , så borde vi kunna slå Huddinge med tre . Inte desto mindre så var mina nerver i dallring under matchdag . Tillsammans åkte jag och min sambo till sätra för att värma lite på Korall , där vi träffade två säsongskortsinnehavare som inte haft möjligheten att gå förrens denna match och deras förväntningar var höga , med en poäng skulle vi vara nöjda kom vi fram till men det skulle visa sig att det skulle bli bättre än så .

När Hammarby leder matchen med 5-2 innan tredje perioden så är det nästan overkligt och våra nya bekantskaper säger
-Kan vi hålla tätt första fem minuterna i tredje så borde det kunna gå vägen .  Det första som händer när Tredje perioden börjar är ju att Huddinge gör mål och dom får förnyad energi .  Det blir en kamp emot klockan när Huddinge också gör 5-4 när det är ca nio minuter kvar och jag blir alldeles vansinnigt nervös . Det är knappt att jag minns vad som händer på planen , pulsen går upp och slår nästan så fort att jag börjar undra om jag kommer att över leva det här , men den förlösande slutsiignalen kommer och vi kan lättade , hylla våra Hjältar .
Det är det här man längtar efter varje gång man går på match , pulsen , sången och till slut lättnaden .  Det är underbart , men det kanske borde finnas en Hjärtstartare i LW-Hallen .

Håkan Ferm dagen efter match
-Det var verkligen en laginsats med bra kommunikation innan och under match , där vi är överens om att hålla oss till det vi har sagt och inte rusa iväg , det är lätt att känslorna tar över när det är en sån intensitet i matchen och när dessutom Huddinge knaprar in på försprånget så gäller det att spela smart matchen igenom . Det var dessutom så att tre av våra tekare var borta ( Ludwig Ekman , Tobias Beckman , Niklas Ekberg ) , så det blev svårt för oss .
Hur är känslorna idag ?
Jag är glad över att få tillhöra Hammarby Hockey och vara med om den här resan , från att vara i fyran till att slå Huddinge i Ettan . Det är stort och det ger hopp och självförtroende inför kommande svåra matcher .
Håkan berömmer också att organisationen har lyckats knyta till sig Sharp som sponsor , det kommer att ge oss bättre förutsättningar.

På Söndag är det dags att möta Tumba , som har värvat lite nya spelare . Ville Kaukkila( Luki-Finland ) , Raymond Tallhed ( Flemmingsberg ) , Sean Menton ( Franska div 3 ) , Eric Berglund .  Men den som är mer intressant är deras #28 Aki Virtanen . Det är däremot inte så att vi ska kolla så mycket på vad dom gör , utan vi i Hammarby ska spela vårt spel .

Några speciella i Hammarby tänker jag inte hylla eller hacka på i den här krönikan , utan det som är speciellt i Hammarby är lagandan och att alla kämpar för varandra . Vi har spelare som har höjt sig enormt och för en tid sedan så skrev jag att vi har kapaciteten att ta poäng från topplagen , det har vi bevisat nu !

En stor anledning till att vi kunde ta den här skalpen är att vi hade en stor supporterskara på plats i LW-Hallen  ( Tack E1 och alla andra som sjöng hela matchen igenom ) och det bevisar att det är viktigt att vi kommer till matcherna och visar spelarna vårt stöd .

Det finns inga ursäkter , bara undanflykter ! Kom till LW-Hallen på Söndag kl 16 .00 och sjung även Tumba av isen ! Det är en upplevelse som är svårslagen .

Tack Hammarby /Bajen Fans Hockey för att ni är såna kämpar , Tillsammans är vi starka !

/Stefan Ståhl

Herr

-

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Hammarby IF - Nacka HK

fredag 29 oktober
19:00 SDC-hallen

Dam

-

Damettan Östa

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

onsdag 27 oktober
19:30 Torvalla Ishall

J20

-

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Trångsunds IF - Hammarby IF

måndag 1 november
20:00 Stortorpshallen

J18

-

J18 Div 1 Östra B

Spånga IS IK - Hammarby IF

söndag 31 oktober
17:30 Från Stan Hallen

Herr

1 - 6

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

tisdag 26 oktober
19:00 Torvalla Ishall

Dam

3 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Södertälje SK

söndag 24 oktober
17:00 Zinkensdamms IP

J20

1 - 6

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Saltsjöbadens IF - Hammarby IF

måndag 25 oktober
20:00 Saltsjöbadens Ishall

J18

9 - 4

J18 Div 1 Östra B

Hammarby IF - Lidingö Vikings HC 2

torsdag 21 oktober
19:50 Zinkensdamms IP