51112746 297424347795278 2509237056736067584 n

Decimerat Bajen vaknade för sent

8 feb 2019

Hammarby med stora skadeproblem hade ingen rolig fredagskväll i Sätra – torsk med 2-5 mot Sollentuna.

Bortalaget fick en drömstart och tog ledningen redan efter 35 sekunder. Spelmässigt var hyfsat jämnt i den första perioden, utan att vara särskilt välspelat, men Sollentuna kändes vassare och gjorde också 0-2 i mitten av perioden.

Och i den andra perioden fortsatte det gå bortalagets väg – trean kom tidigt, och sedan kontrade man också in fyran i numerärt underläge efter fem minuter. Ludvig Persson fick ingen rolig sista match i Hammarbytröjan och klev av efter det målet – men Ludde ska inte lastas för målen, det var bra avslut kombinerat med mindre bra försvarsspel som ställde till det.

Hammarby spelade siffrorna till trots bättre i den andra perioden, där båda lagen var anfallsglada – och två gånger om dansade pucken på Sollentunas mållinje. Hade centimeterna varit på Bajens sida där kunde matchutvecklingen sett annorlunda ut, men nu var det istället femmålsunderläge efter två perioder sedan Sollentuna drygat ut ledningen ytterligare.

Hoppet såg ut att vara ute, men med kvarten kvar blev det ändå lite spänning i matchen. Hammarbys tredjelina kämpade hårt hela matchen och låg också bakom reduceringen till 1-5, när Lukas Ribbestad gjorde sitt första mål på den här nivån assisterad av Gustav Sunnqvist – bägge två till vardags i Bajens J20-lag.

Hammarby gick sedan till anfall direkt och David Ljusbol satte 2-5 bara 13 sekunder senare. Det började plötsligt kännas som att Bajen hade viss vittring, och Sollentuna kändes allt lite skakade. Ledningen var dock tillräckligt stor för att bortalaget skulle kunna hålla undan ganska komfortabelt, även om Hammarby var det bättre laget i tredje perioden och skapade flera farligheter samtidigt som inhoppande Rasmus Eklöf spikade igen när bortalaget kom i sina kontringar. Sollentuna vann till slut rättvist, slutresultatet blev alltså 2-5.

På bara ett par dagar har Hammarby gått från serieledning till att vara 5 poäng bakom Segeltorp, efter två tunga hemmaförluster på kort tid. Med fyra omgångar kvar ser nu chanserna till serieseger ut att vara små. Men det är fortfarande många poäng kvar att spela om och det gäller att göra jobbet i varje match, så får vi hålla tummarna för att det räcker hela vägen – även Segeltorp kan förstås komma att darra på manschetten när det drar ihop sig.
Nästa utmaning för Bajen blir onsdagens hemmamatch mot Vallentuna.

/Victor Nyström
Arkivfoto: Henric Wauge

 

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

3 - 5

KVAL TILL DAMETTAN ÖST

SDE HF 2 - Hammarby IF

söndag 24 mars
12:30 Enebybergs Ishall

Livestream

J20

6 - 4

Kvalserien till J20 regional Öst

Hammarby IF - Göta Traneberg IK

onsdag 27 mars
19:30 Kärrtorps IP

Livestream

J18

Kvalserie till J18 Regional Öst

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

söndag 14 april
16:00 Kärrtorps IP

Livestream

DamJunior

6 - 4

Damjunior Grundserie Region Öst

Hammarby IF - Team Uppsala HC

söndag 31 mars
12:00 Zinkensdamms IP

Livestream