Dam klara 220202

DAMLAGET: Tack för stödet!

7 mar 2022

Bäste supporter,

Damlaget startade upp säsongen med en trupp som bestod av de flesta spelarna, 16 utespelare och 2 målvakter, från förra säsongen. Försäsongsträningen skedde framförallt i Hammarbacken och på Zinkensdamm.
Under våren fylldes truppen på med 4 spelare och tränare Conny från Karlskrona. Från seriespelet började har ytterligare 3 tre spelare tillkommit, två från SDE och en från Tjeckien.
Vi har också tappat aktiva spelare i truppen under säsongen. Dels beroende på arbete men också då det skall födas tre nya små Bajare under kommande säsong. Och det är utöver de två som är födda under denna säsong.
Vi har sammanlagt haft 14 gemensamma fysträningar utöver de individuella och 94 isträningar som oftast föregåtts av fys.
Vi har spelat 32 tävlingsmatcher, vunnit 22, förlorat 8, vunnit och förlorat en på OT. Målskillnaden slutade på 115 – 44.
Den målsättning som sattes upp inför säsongen var att ta sig till den nyinrättade Allsvenskan och därefter ta match för match. Efter grundserien som vi gick igenom obesegrade spelade vi Damettan Topp 4 där vi tog en andraplats vilket kvalificerade oss för Allsvenskan Syd. I denna Allsvenska Syd var det äntligen dags att få möta lag utanför region Öst. För vår del blev det, utöver SSK, Malmö och Troja/Ljungby. Det slutade även här med en andraplats och kvalificering till play off 1 i för fortsatt möjligt kval mot SDHL-lag.
Vår motståndare blev IF Björklöven där vi var seedade till en bortamatch och två hemmamatcher. Det blev förlust uppe i Umeå och sedan vinst på hemmaplan i lördags. Den tredje och avgörande matchen slutade med vinst för Björklöven och därmed var seriespelet slut för denna säsong.
Vi har haft en fantastisk lagsammanhållning som gjort att kunna ta poäng även när det gått lite tungt. Laget har också fått ta sin del av pandemin och sjukdomar och lite oturligt kom det mesta nu på slutet när det var som viktigast att spela de tuffa och tunga matcherna med många spelare.
Det är många utanför själva laget som haft stor betydelse för oss och stöttat oss på ett eller annat sätt. Vi väljer här parollen ”ingen nämnd, ingen glömd” men ni vet alla vad ni gjort för laget och att ni varit en viktig del i framgången.
Vi vill med detta tacka dig som stöttat oss under säsongen och hoppas att vi ses till nästa säsong och vår fortsatta resa.
Planeringsarbetet inför nästa säsong och den fortsatta resan mot SDHL har just påbörjats och vi har för avsikt att kontinuerligt hålla er uppdaterade med information.
/Robert Nyqvist. Lagledare och Vice Orförande

Herr

-

PREL. TRÄNINGSMATCH

Spånga IS IK - Hammarby IF

tisdag 30 augusti
19:00 Från Stan Hallen

Herr

3 - 4

Alltvåan Östra 2021/2022

Sudrets HC - Hammarby IF

lördag 5 mars
16:00 Hemse Ishall

Dam

0 - 4

Play Off till SDHL. Kvartsfinal 2:3

Hammarby IF - IF Björklöven

söndag 6 mars
15:30 Zinkensdamms IP

J20

3 - 4

J20 ALLETTAN ÖSTRA

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

lördag 26 februari
16:00 SDC-hallen

J18

3 - 2

J18 Allettan Östra

Hammarby IF - Nynäshamns IF HC

söndag 6 mars
18:30 Zinkensdamms IP