DSC 1986

Då var vi där igen……

10 Nov 2014

Jahapp, då var vi där igen. Ett rör i isen har gått sönder i Lw-Hallen och med största sannolikhet så kommer matchen mot Vallentuna skjutas upp på framtiden. Men än värre, våra is-krigare har ingenstans att träna denna vecka. Detta är knappast optimalt för ett div1 lag i Sveriges framgångsrikaste sport med ambitioner om högre serier.

Med en uppåtgående trend såsom poäng mot Huddinge och Visby samt seger sist mot Haninge så är detta det sista man önskar just nu, Ett elitlag mitt under säsong ska bli av med istider som man redan har dåligt med, detta alltså i Sveriges huvudstad och den i särklass rikaste kommunen i landet.  Hur en stad som Stockholm kan prioritera bort ishockeyn gång på gång är för mig helt ofattbart. Grannkommunerna Huddinge, Haninge och Södertälje har alla fina ishallar till sina lag, men detta är något som Stockholm bortprioriterar.

Kolla bara på beslutet att bygga om Hovet, varför liksom? Vad är det för fel på Hovet? Samtidigt så sliter barn och ungdomar med sina trunkar i slitna ishallar runt om i staden. Hammarby kan inte ha ett juniorlag p.g.a bristande istider. A-laget ska behöva träna 21.00 på kvällarna och nu när röret gick sönder i denna undermåliga ishall så finns detta inget backup, utan match och träningar måste ställas in. Detta sker alltså 2014 i huvudstaden i Sverige som har en ambition att bli bäst i världen på denna sport, men hur ska detta kunna ske om våra ungdomar inte kan träna på en seriös nivå?

Nej det är dags att ta tag i spaden nu och börja gräva, vi måste få en egen ishall nu..

/ Henric Wauge

Herr

-

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Hammarby IF - Nacka HK

fredag 29 oktober
19:00 SDC-hallen

Dam

-

Damettan Östa

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

onsdag 27 oktober
19:30 Torvalla Ishall

J20

-

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Trångsunds IF - Hammarby IF

måndag 1 november
20:00 Stortorpshallen

J18

-

J18 Div 1 Östra B

Spånga IS IK - Hammarby IF

söndag 31 oktober
17:30 Från Stan Hallen

Herr

1 - 6

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

tisdag 26 oktober
19:00 Torvalla Ishall

Dam

3 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Södertälje SK

söndag 24 oktober
17:00 Zinkensdamms IP

J20

1 - 6

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Saltsjöbadens IF - Hammarby IF

måndag 25 oktober
20:00 Saltsjöbadens Ishall

J18

9 - 4

J18 Div 1 Östra B

Hammarby IF - Lidingö Vikings HC 2

torsdag 21 oktober
19:50 Zinkensdamms IP