Joakim Albertsson

A-LAGET: Joakim Albertsson nästa man att förlänga

13 apr 2020

För exakt en vecka blev den första spelaren klar för Hammarby Hockey nästa säsong. Nu under måndagen blev den andra. Backen Joakim Albertsson är klar för två nya säsonger i Bajentröjan. 

Förra måndagen presenterade Hammarby Hockey sin första kontraktsförlängning när Robin Kokkonen skrev på. Nu i dag, exakt en vecka senare blev även den rutinerade backen Joakim Albertsson klar. Han har dessutom skrivit kontrakt som löper över två säsonger.

Albertsson eller ”Albert” som han kallas för kom till Hammarby inför säsongen 2018/19 och gjorde succé direkt. Med 28 poäng på 35 matcher fick han även chansen att lånas ut till Huddinge i det kommande kvalet. Där gjorde han tre poäng på två matcher.

Trots den mindre bra säsongen för Hammarby i år svarade den nyblivna 25-åringen för 13 målgivande passningar under säsongen och två mål.

Vi värdesätter Joakim väldigt högt 

-Han har egenskaper som hockeyspelare som vi värdesätter högt. Är övertygad om att Joakim kommer bli en viktig kugge för att vi ska bli framgångsrika kommande säsong säger tränare Filip Algeman.

Det är en mycket revanschsugen Albertsson som vi når under annandag påsk. Han är besviken över prestationen under förra säsongen och vill lägga den bakom sig.

-Jag fått ett väldigt bra intryck av Gräs och Algeman, vad dom ser hos mig och hur dom vill bygga laget inför kommande säsong. Det kommer att bli ett spännande lag med många unga spelare. Jag ser verkligen fram emot säsongen säger Albertsson.

Sedan hoppas han såklart på att fokusen kring hockeyn höjs i Bajenland vilket den håller på att göra. -Lite mer folk på läktarna skulle vara kul.

Han är dock inte hemlig med vad målen är. -Jag skulle ju vilja kunna försörja mig på hockeyn, men för att kunna göra det måste jag steppa upp mitt egna spel, samt göra så att laget går bra också. Så att lag uppåt får upp ögonen för mig.

Joakim Albertsson gör alltså sin tredje säsong i Hammarby Hockey i höst. Han kom i från Tyresö/Hanviken 2018 och har tillbringat nästan hela sitt hockeyliv i Huddinge.
Under säsongen kommer han att kliva över 200 matcher i Hockeyettan. Säsongen 2013/14 gjorde han flest poäng, mål och assist av alla backar i J20 Elit.

Tack Joakim Albertsson för att du väljer Hammarby.

/ Henric Wauge

 

Herr

-

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Hammarby IF - EJ FASTSTÄLLT

lördag 31 december
23:59 EJ FASTSTÄLLT

Dam

-

Damettan Östra

Almtuna IS - Hammarby IF

lördag 31 december
00:05 Upplands Bilforum Arena

J20

-

J20 DIV 1 ÖSTRA B FORTS

Hammarby IF - EJ FASTSTÄLLT

lördag 31 december
23:59 EJ FASTSTÄLLT

J18

-

J18 Div 1 Östra C

Älta IF - Hammarby IF

onsdag 30 november
20:00 Ältahallen

DamJunior

-

DAMJUNIOR REGION ÖST

Sollentuna HC - Hammarby IF

lördag 3 december
17:30 SVEAB Arena

Herr

6 - 2

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

fredag 25 november
19:00 Torvalla Ishall

Dam

2 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 23 november
19:30 Zinkensdamms IP

J20

4 - 5

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Flemingsbergs IK - Hammarby IF

lördag 26 november
17:00 Visättra Ishall

J18

3 - 2

J18 Div 1 Östra C

Tyresö Hanviken Hockey - Hammarby IF

söndag 20 november
17:30 Tyresö Ishall

DamJunior

4 - 5

DAMJUNIOR REGION ÖST

Linköping HC - Hammarby IF

söndag 27 november
14:00 Arena Grosvad