TACK BARRE 890x467

#21 Bartholdsson – publikfavoriten lägger av…

8 jul 2024

Hampus Bartholdsson anslöt till Hammarby Hockey från Halmstad Hammers,  inför säsongen 2023/2024 och blev snabbt en publikfavorit med sin kämpaglöd och ”djävlar anamma” på plan. På 26 matcher i den grön/vita tröjan hann han med att göra 26 poäng (15 mål, 11 assist). Föreningen försökte förlänga avtalet men… Hampus flyttade hem med beskedet att han väljer att avsluta sin hockeykarriär.

Kent Eriksson, Hammarbys eminente sändningskommentator tog ett snack med ”Barre”, som han kärleksfullt kallas i Hammarbykretsar.

Varför beslutet att ställa grillorna på hyllan?

Hade tankarna redan inför säsongen 2023/2024 och om inte Hammarby hört av sig så hade jag nog slutat redan då. Hugo Säll (Hammarbys målvakt) hade ett finger med i spelet som gjorde att jag kom till Bajen. Är ju ett stort Bajen-fan och tänkte att jag bara måste prova att spela för Hammarby.

Vilka tankar fanns i huvudet?

Saknar helt enkelt suget. Att spela matcher och vara i omklädningsrummet med grabbarna är fortfarande väldigt roligt, men jag känner inte att jag orkar lägga ner all den tid som behövs för att spela i Hammarby och div. 2.

Du är bara 24 år gammal/ung och det innebär ju egentligen att du har många år kvar av en hockykarriär.

Ja, så är det ju. Jag fortsätter att träna och håller i gång. Dels mår jag bra när jag tränar och jag har ett mer stillasittande jobb och då är det bra att röra på sig.

Vad har du tänkt att göra med all fritid som du kommer att få nu?

Det blir inga problem. Jag har nästan för mycket hobbys. Vill ägna mig mer åt jakt och fiske än vad jag har kunnat göra.

Finns det möjlighet för en eventuell comeback?

Man ska ju aldrig säga aldrig, och blir det en comeback så kommer jag försöka ta en plats och spela för Hammarby. I år har jag haft anbud från HockeyEttan och från andra div. 2-klubbar, men om ska jag spela så vill jag göra det för Bajen!

Du är väldigt omtyckt bland supportrarna.

Ja… jag hade ju aldrig trott att jag skulle bli en favorit, och jag har aldrig känt en så stark gemenskap med supportrarna som jag har gjort i Hammarby. Halmstad är min moderförening, men det var aldrig någonting liknande som här i Bajen.

Hammarby Hockey tackar Hampus för den tid han varit i klubben. Vi önskar honom all lycka till i framtiden med allt som han företar sig och vi hoppas att åter kunna få se honom i den grön/vita matchtröjan. En lirare med stort Hammarbyhjärta som kommer att vara saknad.

Kent Eriksson
Hammarby Hockey Mediateam

Foto: Andreas Deimert

Herr

-

TRÄNINGSMATCH

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

tisdag 3 september
19:00 Torvalla IP

Livestream

Dam

-

TRÄNINGSMATCH

Hammarby IF - Stavanger Oilers (NO)

torsdag 22 augusti
20:00 Zinkensdamms IP

Livestream

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

3 - 5

KVAL TILL DAMETTAN ÖST

SDE HF 2 - Hammarby IF

söndag 24 mars
12:30 Enebybergs Ishall

Livestream