Shchemma

Viktig seger mot Sollentuna

6 Dec 2017

Hammarby kopierade Sveriges klassiska resultatrad från fotbolls-VM 1990, fast omvänt – efter periodsiffrorna 2-1, 2-1, 2-1 blev det seger i onsdagens hemmamatch mot Sollentuna!

Det var Sollentuna som inledde piggast, och hade bra fart på sin offensiv i matchinledningen. Efter nio minuters spel kom Bajens första riktigt farliga läge, och då satt 1-0. Jesper Skogström var sist på pucken och gjorde sitt fjärde mål för säsongen.
Hammarby tog över taktpinnen efter målet och ett par minuter senare var det dags igen. Emil Jakobsson sköt, och Anton Molnar styrde in 2-0. Sollentuna reducerade mot slutet av perioden, via ett oturligt självmål för Hammarby. Ganska jämnt skägg så långt, men Hammarby var effektivast.

Den andra perioden var fartfylld och underhållande, oftast med Bajen i förarsätet. Perioden var knappt elva minuter gammal när Bajen ökade på sin ledning i power play. Återigen var det ett Jakobsson-skott som styrdes i nät, och det var Eric Winbergh som gjorde sitt första mål i Hammarbytröjan!
Bortalaget replikerade snabbt, och mindre än minuten senare gjorde man 3-2.

Därefter följde några otroligt händelserika minuter. Bajen hade två jättelägen men missade mål, Sollentuna kontrade med en ramträff. Bortalagets målvakt gjorde sedan en ”omöjlig” räddning, men kort därefter kom utdelningen när Christian Olsson gjorde 4-2 för Hammarby.

Bajen fortsatte spela riktigt bra anfallshockey i den tredje perioden, som hade pågått i tre minuter när Linus Carlsson ökade på till 5-2. Efter en period med en del gruff och utvisningar kunde Sollentuna reducera, men glädjen blev kortvarig för bortalaget eftersom Christian Olsson gjorde sitt andra mål för kvällen bara 26 sekunder senare när han fastställde slutresultatet 6-3.

Hammarby gjorde en bra match, framförallt i offensiv zon, och segern var lika skön som rättvis! I och med segern har Bajen nu i praktiken säkrat en plats topp 9 i tabellen, och har hyfsat god chans att passera Nacka som ligger på sjundeplatsen vilket skulle innebära fem bonuspoäng till fortsättningsserien.
Två matcher återstår innan jul; Vallentuna borta på söndag, och Huddinge hemma på onsdag.

Bamsingarna firade femton år den här kvällen och bjöd på minitifo, glögg och skönsång – vi gratulerar och tackar för stödet!

/Victor Nyström

Herr

-

Träningsmatch

Segeltorps IF - Hammarby IF

söndag 14 januari
19:30 Segeltorpshallen

Dam

-

Damettan Östra

Hammarby IF - Södertälje SK

måndag 18 december
19:00 Zinkensdamms IP

J20

-

J20 Div. 1 Östra A

Bålsta HC - Hammarby IF

måndag 18 december
19:55 Bålsta Ishall

Herr

2 - 4

Hammarby IF - Huddinge IK

onsdag 13 december
19:00 SDC-hallen

Dam

1 - 4

Damettan Östra

Huddinge IK - Hammarby IF

onsdag 6 december
20:00 Björkängshallen

J20

0 - 7

J20 Div. 1 Östra A

Sundbybergs IK/Kista HC - Hammarby IF

lördag 9 december
14:15 Tulehallen

Bajenkvällen 2018-01-27

Stötta Hammarby Hockey

Huvudpartner Herrlag

Huvudpartner Damlag

J20-partners

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019