Tvåsiffrigt när Bajen körde över jumbon

14 okt 2015

Precis som väntat blev det storseger för Hammarby hemma mot Tierp – segersiffrorna skrevs till hela 11-1, vilket är den största segern i en tävlingsmatch för Bajen sedan februari 2011, då Sigtuna besegrades med 12-1.

Den här matchen såg ut precis som den i söndags – med skillnaden att det var Hammarby som var helt överlägsna den här gången. Redan från start trummade de grönvita på bra, och efter knappt fem minuter kom 1-0 när Mattias Enroth gjorde sitt första mål i Hammarbytröjan genom en styrning i power play. Målet följdes av ytterligare två snabba kassar, genom Felix Lundqvist och Benjamin Blomberg, och redan efter sju minuter kändes matchen avgjord. Enroth var på spelhumör och satte ytterligare ett mål, även detta i power play, och Carl Graf avslutade målskyttet i perioden med sitt 5-0-mål.

Den andra perioden blev av förklarliga skäl ganska avslagen, och det dröjde drygt 10 minuter innan nästa mål trillade in. Det var den hårt jobbande Mattias Wigley som satte sexan, även detta mål kom i numerärt överläge. Bara 20 sekunder senare fick vi se bröderna Carlsson i samarbete, när nyförvärvet Linus serverade storebror Marcus som gjorde 7-0. Tierp hade sin bästa period i matchen i slutet av andra perioden, men skapade ändå inte många chanser. Man lyckades till slut peta in en reduceringspuck innan perioden var till ända.

Hammarby fortsatte trumma på i den tredje perioden, som bara hann bli 42 sekunder gammal när Sebastian Nykvist serverade radarpartnern Blomberg som kunde göra sitt andra mål för kvällen. Ett par minuter senare var det omvända roller, när även Nykvist hamnade i målprotokollet. Fem minuter in i perioden blev även Wigley tvåmålsskytt, och vi var uppe i tvåsiffrigt. Oliver Hofbauer styrde sedan in slutresultatet 11-1 i power play.

En stabil insats av Hammarby, och givetvis är det bra för självförtroendet att göra så många mål. Däremot bjöd inte Tierp på mycket till motstånd, och det är svårt att värdera Bajens insats. Det kommer krävas ytterligare ett par nivåer när motståndet heter Haninge på söndag. Tierp ska dock ha en eloge för att man kämpade på bra efter sina förutsättningar i tre hela perioder!