Marcus

Tack för allt – Kapten Marcus Carlsson

20 mar 2020

Marcus Carlsson har varit Hammarby Hockey:s Kapten de tre senaste säsongerna. Nu väljer den nyblivna 30-åringen att lägga skridskorna på hyllan tillsvidare. -Tiden räcker helt enkelt inte till, säger Mackan till hemsidan.

Mackan kom till Hammarby Hockey säsongen 15/16 tillsammans med bror sin Linus. Redan inför det andra året fick han bli ledare i laget som assisterande lagkapten under ingen mindre än Tomas Lindgren. När veteranen lade skridskorna på hyllan säsongen efter tog Mackan över kaptensrollen.

185 matcher har det blivit i den grönvita tröjan under denna tid. På dessa matcher har han mäktat med 142 poäng.

Vi kommer att sakna dig Marcus och alltid att minnas målet du gjorde i den sista matchen i SDC-Hallen för oss. Se klippet nedan.

 

Här nedan följer några ord i från Kaptenen:

Tack!

5 år gick relativt snabbt nu när man tänker efter och har många fina minnen under dessa är som jag kommer bära med mig resten av livet. Playoffmatcherna mot Troja och Tranås var riktigt kul även om ingen av dessa playoff slutade med att vi gick vidare. Under de Bajenkvällar man spelat har föreningen, mina lagkamrater, funktionärer men framförallt publiken givit mig minnen för livet.

Det finns såklart väldigt många människor som man vill tacka efter dessa år. Men framförallt så vill jag rikta ett stort tack till:

Mina lagkamrater:
För att ni alltid skapat en god stämning i omklädningsrummet även om klockan vart 22:00 en torsdagskväll i december. Många vänner har man fått under dessa år när spelare kommit och gått precis som det ska vara i ett lag som strävar för att bli bättre och bättre för varje år även om nu inte resultatet vart så iår.

Ledarna runt laget:
Vill även passa på att tacka Benny Rönnelöw, Arto Parkali, Johan Sundin, Oscar Björkander, Viktor Mickelsson, Tommy Latva, Magnus Kullerback, Håkan Ferm, Jonas Fredmark samt Totte Lindström för att ni lagt ner tid på att träna Hammarby och mig.

Under samtliga har jag fått äran att vara Kapten. Som kapten får man alltid fler pratstunder med tränarna och lite mer inblick i en tränares arbete utanför isen och omklädningsrummet. Jag har sett hur ambitiösa och tålmodiga ni har vart under de jobbigaste tider och vill därför rikta ett extra stort tack till er!

Övrig ledarstab:
Bosse, Robban, Putte och förr Benny J tack för att ni alltid försett mig och mina lagkamrater med material, frukt, kaffe och käk efter träningar och matcher. Jag har svårt att se att det finns bättre service i andra hockeyettanlag.

Och ett enormt tack till Stefan, Anders och Marcus som tagit hand om både min fysiska och psykiska status. En eloge till er för ert arbete!

Lagledarna:
Björn & Tony för att ni organiserar allt som har med vårt lag att göra. Resan till Estland kommer också vara ett hockeyminne för livet. Jag tror få spelare förstår hur mycket tid man behöver ta från sitt privatliv för att hinna med att organisera allt som ni gjort under dessa år.

Funktionärer:
Tack för att ni frivilligt ställer upp som båspersonal, ordningsvakter, filmteam och allt möjligt som behövs för att genomföra matcher. Underbart att se då det vart lite mindre folk på matcherna har ni istället ställt er med Bamsingarna och försökt få igång laget då vi inte riktigt fått det att stämma. Vill passa på att skicka en hälsning som fastnat hos mig under dessa år.

– Om ni blir arga på domaren under match och funderar på att storma isen… Tänk på halkrisken!

Supportrar:
Ett enormt stort tack för att du som supporter vart och stöttat oss under dessa fem år som jag spelat. Oavsett om du vart på en match eller varje match så är jag lika tacksam. Det är väldigt svårt att bedriva ett lag i Hockeyettan när man hushåller i Stockholms Stad. Fallfärdiga ishallar och orimlig hyra är väl två saker som bromsar upp Hammarbys framfart inom hockeyn och jag hoppas att det snart blir ordning på den biten!

Säsongen som var i sig var otroligt krävande då det sällan stämde på isen. Men det känns på ett sätt skönt att jag fick komma till Hammarby när de låg i Hockeyettan och lämnar när det är kvar i Hockeyettan. Dock kan jag inte låta bli att lida med de lag som kvalade upp från Div. 2. Jag hoppas att de kommer igen och krigar lika hårt nästa år.
Jag har säkerligen glömt nämna någon i mina ord ovan. Men jag hoppas jag har fått med allt som har bidragit till mitt välmående under dessa år!

Vi ses på läktaren i Sätra!
/ # 61

Herr

5 - 1

KVAL TILL ATG HOCKEYETTAN

Åker/Strängnäs HC - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:00 Åkers Ishall

Dam

3 - 1

Träningsmatch

Hammarby IF - SDE

måndag 9 mars
20:00 Kärrtorps IP

J20

KVAL TILL J20 ELIT

Nyköpings SK - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:45 Stora Hallen

J18

1 - 7

J18 Div 1 Östra B Fortsättning

Hammarby IF - Boo HC

söndag 1 mars
19:00 SDC-hallen

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners