Sargat Bajen straffbesegrade Valbo

9 okt 2016

Det var ett skadedrabbat Bajen som åkte till Valbo under söndagen, och än värre blev det när både Tomas Lindgren och Mattias Enroth tvingades kliva av under matchen.

I en jämn förstaperiod var det Hammarby som gjorde det enda målet, efter en fin individuell prestation av Jeff Karlborg som rundade kassen och placerade in pucken mellan benen på målvakten.

Efter en bra inledning av Hammarby i den andra perioden kom en omställning för hemmalaget, och en snöplig kvittering. Glädjen blev dock kortvarig för Valbo, då Hammarby behövde mindre än minuten på sig för att åter ta ledningen. Jesper Skogström bröt sig fram och hade bara målvakten kvar att passera, när han passade i sidled till en helt fristående Simon Nilsson som bara hade att peta in den i öppet mål. Ett par minuter senare kvitterade hemmalaget i power play – då hade det inte ens hunnit gå sex minuter av den andra perioden som var minst sagt händelserik.

Passivt försvarsspel av Bajen föranledde Valbos ledningsmål till 3-2 efter 13.47, men kort därefter fick de våra ett gyllene läge att kvittera då hemmalaget åkte på två utvisningar och vi fick spela 5 mot 3. Felix Lundqvist tog tillfället i akt och satte sitt första mål för säsongen – ställningen var därmed 3-3 efter två perioder.

Den tredje perioden var inte bra från ett tröttkört Hammarby, och hemmalaget tog på nytt ledningen efter knappt två minuter via ett power play-mål. Bajen lyckades ändå ta sig samman och få till en kvittering genom Skogström, och matchen gick till förlängning där inget av lagen hittade nätet. Straffläggningen blev långdragen, först efter den åttonde omgången fick Hammarby jubla när Joakim Ramsten avgjorde med sitt andra straffmål.

Det var ingen toppinsats från Hammarby, som har det tufft med ett gäng nyckelspelare på skadelistan (och alltså ytterligare två efter dagens match). Delad pott var rättvist, och två poäng på bortais är ett helt okej facit givet förutsättningarna.

Slutligen måste vi ge en stor eloge till det sjuttiotal Bajensupportrar som stöttade från läktarplats, varav knappt hälften åkte med Bamsingarnas storbuss – det är helt underbart med sådant grymt stöd på bortaplan, tack till er alla!

/Victor Nyström

Herr

5 - 1

KVAL TILL ATG HOCKEYETTAN

Åker/Strängnäs HC - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:00 Åkers Ishall

Dam

3 - 1

Träningsmatch

Hammarby IF - SDE

måndag 9 mars
20:00 Kärrtorps IP

J20

KVAL TILL J20 ELIT

Nyköpings SK - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:45 Stora Hallen

J18

1 - 7

J18 Div 1 Östra B Fortsättning

Hammarby IF - Boo HC

söndag 1 mars
19:00 SDC-hallen

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners