Ny hemmaseger när Väsby nollades

15 Nov 2015

Poängen fortsätter att trilla in för Hammarby Hockey, som på söndagen tog en ny skön trea efter 2-0 mot Väsby.

Det började på bästa sätt för Hammarby – redan efter ett par minuters spel kom 1-0. Under en avvaktande Väsbyutvisning kom Bajen in i anfallszon, och väl där tog det inte många sekunder innan Marcus Carlsson styrde in ledningsmålet. Mål för sjunde (!) matchen i rad för Carlsson, som visade fortsatt fin form innan han fick en smäll och tvingades utgå i mitten av matchen.
Den första perioden var jämn, och det skapades en några bra lägen åt bägge hållen.

Mycket till skönlir var det inte idag, och framförallt i den andra perioden sjönk tempo och kvalitet till en väl låg nivå. Mycket felpassningar och slarv från både Bajen och Väsby, och perioden blev mållös.

I sista perioden var det fortsatt Hawaiihockey till en början, men Hammarby tog tag i taktpinnen med ungefär 10 minuter kvar. Efter ett par minuter med riktigt bra spel i anfallszon kom till slut utdelningen, när Anton Molnar gjorde 2-0. Känslan var sedan att Hammarby hade ganska bra kontroll på matchen, och kunde hålla undan till seger. Det var inte den bästa hockeyn som spelats i LW-hallen den här hösten, men de tre pinnarna var både sköna och välförtjänta. Sebastian Andersson höll nollan för andra gången under säsongen, och defensivt ser det fortsatt riktigt bra ut för Bajen.

Två bortamatcher väntar kommande vecka, mot Åker/Strängnäs och Tierp. Avstånden i tabellen är fortsatt små åt bägge håll, så det gäller att kämpa för varje poäng under de sex omgångar som återstår av grundserien.

/Victor Nyström

Herr

5 - 1

KVAL TILL ATG HOCKEYETTAN

Åker/Strängnäs HC - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:00 Åkers Ishall

Dam

3 - 1

Träningsmatch

Hammarby IF - SDE

måndag 9 mars
20:00 Kärrtorps IP

J20

KVAL TILL J20 ELIT

Nyköpings SK - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:45 Stora Hallen

J18

1 - 7

J18 Div 1 Östra B Fortsättning

Hammarby IF - Boo HC

söndag 1 mars
19:00 SDC-hallen

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners