Kämpaseger i Vallentuna

26 okt 2016

Hammarby krigade till sig sig tre poäng i Vallentuna på onsdagskvällen.

Det började strålande för Hammarby, som fick ett tidigt power play där Jeff Karlborg tråcklade in ledningsmålet. Bajen var det bättre laget under den första halvan av första perioden, och hade bud på fler mål via ramträffar från Jesper Skogström och Joakim Ramsten, och bränt friläge för Linus Carlsson.

När Vallentuna fick numerärt överläge efter halva perioden kunde man kvittera till 1-1, men Linus Carlsson tog revansch när han fick ett nytt friläge och gjorde sin första balja för kvällen efter fjorton minuter. Strax därefter snodde Erik Linbro helt sonika pucken från stillastående motståndare på offensiv blå, lurade ner målvakten och lade in 1-3. Hemmalaget tog timeout, lagen drog på sig varsin utvisning och det kom en reducering till 2-3 i spel 4 mot 4.

Med fem mål i första och försäsongens 8-8-drabbning i minnet förväntade sig nog de 183 åskådarna att kassarna skulle fortsätta trilla in i strid ström, men fick istället se en mållös andraperiod. Det saknades dock inte kvitteringschanser för hemmalaget, men oskärpa i avsluten och en vägg i form av Olle Wallberg såg till att Hammarbyledningen kvarstod inför sista tredjedelen.

Hemmalaget skapade mest chanser i andra och början av tredje perioden, men det ville sig inte för de rödtröjade den här kvällen. Istället kunde Ramsten öka på Bajens ledning tidigt i tredje. En ny reducering kom med knappa kvarten kvar när Vallentuna hade power play, men sedan var det hemmalaget som drog på sig flera utvisningar i slutet och gav Bajen chansen att avgöra – vilket man också lyckades med. Med knappt fem minuter kvar gjorde Benjamin Blomberg 3-5 i power play, och när Hammarby var två man mer på isen kunde Linus Carlsson sätta spiken i kistan med sitt andra mål för kvällen. Slutresultatet skrevs till 3-6, och det blev tre mycket viktiga poäng till Hammarby!

/Victor Nyström

Herr

-

ATG Hockeyettan Östra VÅR

Hammarby IF - Segeltorps IF

onsdag 20 januari
19:00 Segeltorpshallen

Herr

ATG Hockeyettan Östra VÅR

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

söndag 17 januari
16:00 SDC-hallen

Dam

1 - 4

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 21 oktober
19:30 Kärrtorps IP

J20

J20 DIV 1 - GRUNDSERIEN 2020/2021

Hammarby IF - Spånga IS IK

onsdag 28 oktober
19:30 SDC-hallen

J18

J18 DIV 1 ÖSTRA D - GRUNDSERIEN 2020 / 2021

Hammarby IF - Järna SK

söndag 25 oktober
19:00 SDC-hallen

Köp Hammarbys lotter från Folkspel

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners