Hammarby nära poäng mot Arlanda

17 okt 2013

Arlanda Hemma 068

Hammarby började trevande i den första perioden. Efter 07.50 åker Hammarby på utvisning. Emil Mårtensson får åka och sätta sig i båset för en tripping. Arlanda Wings tar vara på läget och skjuter kvällens första mål. Målskytt Magnus Svanberg tid 08.46 ass. Marcus Waldehagen. Hammarby får en liten uppförsbacke. I matchminut 09.51 utökar Arlanda Wings sin ledning till 0-2 genom Petter Vidmark assist Niklas Zetterholm och Anton Lennartsson. Efter 11:49 reducerar Hammarby med ett mål av allas våran Jesper Kokkonen assist Sebastian Johansson och Tobias Beckman. Senare i spel 5 mot 3 så kvitterar Hammarby. Målet görs av Ludwig Ekman assist  Sebastian Johansson och Jesper Kokkonen. Två mål i PP betyder att träningen med Benny Rönnelöw har gett resultat.  Men som om inte det räckte för när de är tre minuter kvar av matchen så tar Hammarby ledningen med 3-2. ”Vad hände, det vände”

Hammarby och dåliga andra perioder går handihand på nåt sätt. Men denna period står man upp riktigt bra, trots detta så släpper man in 2 mål och tappar därmed både ledning och poäng i denna match, 3-4 står sig perioden ut.  Dock ganska så omgående i den tredje perioden så kvitterar Ludwig Ekman och blir tvåmålsskytt denna match, efter ännu ett mål i PP. 3 av 4 mål i denna spelform blev det ikväll.  Dock så slarvar Hammarby rejält i spel 4 mot 5 när man enligt domare Per Westermark har en spelare för mycket på banan, för andra gången ikväll.
I spel 3 mot 5 tar det endast 6 sekunder innan Hammarby är i underläge igen.
I slutet av matchen tar Ferm/Santesson timeout. Dock hjälper detta föga, tröttheten har tagit ut sin rätt och Hammarby förlorar med 4-5.