Hammarby erbjuds plats i SDHL

1 apr 2021

1 April… Seriespelet i damernas division 1 avslutades på grund av pandemin tidigt denna säsong och det beslöts att inget kvalspel till SDHL skulle genomföras. Nu har Ishockeyförbundet tillsammans med SDHL beslutat att utöka ligan med två lag.

En av dessa platser har nu erbjudits Hammarby Hockey Dam. – Vi är naturligtvis väldigt överraskade säger lagledaren Robert Nyqvist som annars gått med förhoppningarna att laget skulle efter jul ska ta sig till förslagna nybildade Allsvenskan för damer.

Vi har redan gett oss i kast med alla de förberedelser som behövs för att göra detta möjligt. Vi väntar ju att detta skall locka storpublik och en av utmaningarna vi har är att vår hemmaplan Zinken bara får ta in 75 åskådare. En av lösningarna kanske skulle kunna vara att sätta upp en rink på bandyplanen och utnyttja bandyläktaren, fortsätter Robert.

Även kapten Asplund är lyrisk över beslutet. – Detta trodde jag inte att jag skulle få uppleva under min karriär. Nu gäller det att hitta bra spelare så vi kan bredda truppen. Möjligen kanske Kim Martin är sugen på spel igen – jag ska ringa henne.

Huruvida spelupplägg och så vidare kommer vi att återkomma med under en snar framtid.

Herr

1- 3

Kvalserie till Hockeyettan

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

fredag 2 april
16:00 SDS-hallen

Dam

1 - 4

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 21 oktober
19:30 Kärrtorps IP

J20

J20 DIV 1 - GRUNDSERIEN 2020/2021

Hammarby IF - Spånga IS IK

onsdag 28 oktober
19:30 SDC-hallen

J18

J18 DIV 1 ÖSTRA D - GRUNDSERIEN 2020 / 2021

Hammarby IF - Järna SK

söndag 25 oktober
19:00 SDC-hallen

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners