Hageman briljant när Nacka krossades.

3 Nov 2013

Patrik Hageman hade lekstuga i den tredje perioden och gjorde två mål när stryklaget Nacka besegrades med hela 6-1 hemma i LW-Hallen under söndagskvällen.
Men det var Henrik Karlsson som inledde målskyttet. Redan efter 47 sekunder spräcktes nollan., sedan rann det bara på.  Hammarby spelade ut Nacka stundtals i en väldigt dålig period, men ändå skrevs periodsiffrorna till 3-0 till hemmalaget. Efter Jesper Kokkonen gjort 2-0 och try-out spelande Tobias Ekström 3-0. Nackas nya tränare Norell kan knappast ha vart nöjd över spelet och värre skulle det bli. Hammarby som fortsätter producera i PP efter Benny Rönnelöw ställt sig i båset, gjorde 4-0 genom Hampus Harlestam. Men Nacka skulle skulle rycka upp sig lite i slutet av perioden och få in en reduceringspuck innan klockan tickade ner på noll. Pontus Palmborg såg ut som en tv-puckvinnare när han slog in 1-4 på sin egna retur.  Andra perioden slutar 1-1 efter Bajen klarat av ett 3/5 läge rätt så enkelt.
I den tredje så kommer Hageman show in i bilden. Att han gjorde två mål är kanske inte så märkligt, men att båda var så kallade ”Shorthand goal” gör det hela lite mer exlusivt.
Första kommer redan efter 2 minuter och det andra 8 minuter senare.
Men det mest spektakulära under denna match är att Hammarby endast spelar 1:48 i powerplay på hela matchen, medans Nacka spelar hela 16 minuter.

Matchen slutar i alla fall hela 6-1 till Hammarby och nu på onsdag möter vi Väsby borta i ett klassiskt möte. Senast vann Bajen med 3-1, då hemma i LW-Hallen. Men på onsdag möts lagen i Vilundahallen i Väsby alltså. Vi ses väl där.