Bajen vann utan att glänsa

22 Nov 2015

Hammarby tog som väntat tre säkra poäng i bortamatchen mot Tierp, trots att spelet inte nådde upp till någon högre nivå.

Bajen såg inte ut att vara riktigt med från start, och drog på sig en tidig utvisning för sex spelare på banan. Tierp kunde utnyttja det numerära överläget och sätta matchens första mål. Efter den tröga starten kom Hammarby igång något, och i sitt första power play för dagen gjorde man 1-1. Det var Joakim Arnmark som slog en suverän passning till Carl Graf, som fick snudd på öppet mål. Arnmark var glödhet i första perioden, och gav Hammarby ledningen ett par minuter senare med ett välriktat skott – hans första mål för säsongen.
Det var stundtals slarvigt spel från Bajens sida, och man gjorde det onödigt svårt för sig många gånger. Det var tydlig klasskillnad mellan lagen, och Hammarbyspelarna kanske var lite väl segersäkra redan på förhand. I slutet av perioden kunde man i princip avgöra matchen, med två mål på kort tid från Mattias Wigley och Linus Carlsson.

Även den andra perioden slutade 4-1 i Bajens favör, men nu var också spelet ett par snäpp bättre. Slarvet i hemjobbet minskade, och framåt skapades flera fina lägen varav fyra stycken alltså resulterade i mål. Carlsson och Wigley gjorde sina andra för dagen, och även Anton Molnar och Benjamin Blomberg skrev in sig i målprotokollet.

Med sex måls ledning inför den sista tredjedelen blev matchen rätt avslagen, och Hammarbyspelarna ville nog mest spela av matchen och få sätta sig på bussen hem. Tierp höjde sig samtidigt, och fick till betydligt mer spel i anfallszon i den tredje perioden. Ett tidigt mål gjorde man också, men det stannade där. Istället kunde Hammarby ordna tvåsiffrigt via mål från Blomberg och Graf, och slutresultatet skrevs till 3-10. Bajen gjorde vad de skulle och spelade hem tre komfortabla poäng, men spelet var en bra bit ifrån den höga nivå vi visat upp de senaste veckorna. Anfallsspelet var stundtals riktigt bra i den andra perioden, men det krävs att vi höjer oss rejält om det ska finnas någon chans till poäng mot Huddinge i onsdagens hemmamatch.

/Victor Nyström

Herr

-

ATG Hockeyettan Östra VÅR

Hammarby IF - Segeltorps IF

onsdag 20 januari
19:00 Segeltorpshallen

Herr

ATG Hockeyettan Östra VÅR

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

söndag 17 januari
16:00 SDC-hallen

Dam

1 - 4

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 21 oktober
19:30 Kärrtorps IP

J20

J20 DIV 1 - GRUNDSERIEN 2020/2021

Hammarby IF - Spånga IS IK

onsdag 28 oktober
19:30 SDC-hallen

J18

J18 DIV 1 ÖSTRA D - GRUNDSERIEN 2020 / 2021

Hammarby IF - Järna SK

söndag 25 oktober
19:00 SDC-hallen

Köp Hammarbys lotter från Folkspel

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners