Bajen nollat – men kontraktet säkrat

11 feb 2015

Bajen förlorade säsongens sista bortamatch, segersiffrorna för Åker/Strängnäs skrevs till 3-0. Resultaten i de andra matcherna gjorde att Bajen trots kvällens förlust säkrade div 1-kontraktet. Chansen till playoff uppåt försvann dessvärre.

Då Linus Lundin var sjuk fick Josef Nilsson göra comeback mellan stolparna efter en lång tids skadefrånvaro, men någon ringrost syntes inte. Josef gjorde en suverän insats med flera fina räddningar, och det var mycket tack vare honom som Bajen lyckades hålla nollan bra länge.

Spelade böljade mycket fram och tillbaka i den första perioden, som inte innehöll några mål. Hammarbys försvarsspel kändes klart stabilare än det gjort under de senaste matcherna, och framåt skapades det flera halvfarliga chanser. Bajen kändes närmare ett ledningsmål än hemmalaget i en ganska jämn första period.

Den andra perioden såg ut ungefär som den första, men med lite färre farliga chanser. Även denna period slutade mållöst.

I den tredje perioden drog Hammarby på sig väldigt mycket utvisningar, samtidigt som Åkers hade bra fart i offensiv zon. Sju minuter in i perioden spräcktes till slut nollan när hemmalaget hade power play. Målet gav energi åt hemmalaget, och kort därefter kom både tvåan och trean. Matchen var avgjord, och de sista minuterna präglades mest av utvisningar och irriterade spelare. Åkers höll undan och vann rättvist. Hammarby gjorde en ganska bra insats, men i den sista perioden visade hemmalaget klass och förvaltade några av sina många chanser.

Grönvita glädjeämnen var det defensiva spelet i de första två perioderna, men framåt saknades det udd. I den sista perioden gjorde utvisningarna att det blev tufft att hänga med i Åkers tempo. Josef Nilsson stod för en mycket bra insats i sin comeback och motade hela 41 skott!

Nu återstår bara en match den här säsongen, mot Värmdö hemma i LW-hallen nu på söndag. För Bajens del handlar det mest om att avsluta snyggt, då vi nu ligger i tabellens ingenmansland. Värmdö däremot tampas om att slippa kvala sig kvar, och lär vara oerhört taggade. Det har ofta varit täta matcher mellan dessa lag genom åren, och det lär det bli även på söndag. Ta chansen att se Bajen lira sin sista seriematch på många månader! Nedsläpp 16.00, välkomna!

/Victor Nyström

Herr

-

ATG Hockeyettan Östra VÅR

Hammarby IF - Segeltorps IF

onsdag 20 januari
19:00 Segeltorpshallen

Herr

ATG Hockeyettan Östra VÅR

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

söndag 17 januari
16:00 SDC-hallen

Dam

1 - 4

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 21 oktober
19:30 Kärrtorps IP

J20

J20 DIV 1 - GRUNDSERIEN 2020/2021

Hammarby IF - Spånga IS IK

onsdag 28 oktober
19:30 SDC-hallen

J18

J18 DIV 1 ÖSTRA D - GRUNDSERIEN 2020 / 2021

Hammarby IF - Järna SK

söndag 25 oktober
19:00 SDC-hallen

Köp Hammarbys lotter från Folkspel

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners