3 sköna poäng mot Gnesta

30 jan 2014

Med minnet över den bedrövliga förlusten borta mot sörmlandslaget så tog jag med mig grabben och åkte till LW-Hallen, i hopp i alla fall om att se bättre hockey än vad det brukar bli när dessa två lag möts, jag fick som jag ville.
Dock gick det mesta i första perioden åt att ge majskrokar och diverse lyxheter till 1-åringen än att titta på matchen. Men det jag såg var en mycket bra period som hade allt.
Fast  Andreas Nordlie hade nog en mindre kul period, för efter 5 minuter in i den första perioden så ska han tackla vår Hampus Harlestam som fräckt helt enkelt flyttar på sig, det renderade i spräckt läpp och omspolning bakom Johan Johansson i Hammarby kassen, sällan har en spelare lämnat så mycket blod någonsin. Tyvärr finns det bättre ställen att ge blod på. Men Anderas ska ha en stor eloge som var tillbaka på isen redan efter några minuter.

Men medans nål och tråd gick igenom Gnestakillen så gav Jesper Kokkonen ledningen åt Bajen efter en mycket effektivt Powerplay och Jeppe fick minuter senare servera Pontus Okerblad och resultattavlan får ändra 1 till 2 för hemmalaget som står sig perioden ut.
Under tiden har 6 majskrokar, 1 smootie och 1 smörgås gott åt i fiket för att hålla framtiden lugn.

5 minuter in i den andra perioden så reducerar Gnesta till 2-1 men efter detta så lägger Bajen i femman och totalt kör över bortalaget. Så mycket så ismaskinisten knappast skulle behöva spola i Bajens zon, självklart ger det utdelning. Pontus Okerblad vispar till pucken som målvakten i Gnesta inte kan hålla mellan sina benskydd och Tobias Beckman behöver bara lägga in den och 3-1 är ett faktum. Nu dör matchen lite, även om Bajen fortfarande är parkerat i Gnestas zon.  Men trots detta övertag så får faktiskt hemmalaget i väg 6 ynka skott på hela andra perioden.

Den 3:e perioden kommer väl inte gå till historien som den mest välspelade. I och med att Gnesta gör 3-2 så sänks tempot vilket gör att misstagen börjar komma och gäspningarna avlöser varandra. Men som gubben i lådan så gör bortalaget jordens felpassning och Ludwig Ekman är inte sämre att fånga upp den och servera Jesper Kokkonen som gör sitt andra mål för kvällen och matchen punkteras. Bortalaget tar naturligtvis timeout och plockar även ut målvakten efter man erövrat pucken. Men Jesper visar återigen hur stark han är och kliver in i duell med 3 Gnestaspelare och vinner pucken så resultattavlan får ändra igen från 4 till 5 och hattricket är fulländat.

De 145 personerna i hallen är i extas och i och med denna 3 poängare så skiljer det 13 poäng ner till Tumba med 5 matcher kvar att spela, så vi kan säkra div1 spel på fredag när vi möter just Tumba i årets Bajenkväll. Dessutom så förlorade Arlanda hemma mot Väsby med 2-3 så vi har ”bara” 6 poäng upp till positivt kval.