Kumlaaway

Svängig match när Bajen avslutade försäsongen

8 Sep 2018

Försäsongens sista match borta mot Kumla blev en svängig historia, där hemmalaget till slut vann med 6-5 efter förlängning.

Kumla fick en drömstart, publiken hade knappt hunnit bänka sig i ICA Maxi Arena innan nätet rasslade – då var matchen bara 22 sekunder gammal. Bortsett den tunga inledningen spelade Hammarby bra i den första perioden, och tränare Tommy Latva var nöjd med spelet (se mer i intervjun nedan).

Efter ca fem minuter fick Hammarby matchens första power play, som man lyckades utnyttja när Robin Kokkonen satte sitt fjärde mål för försäsongen.
Även hemmalaget gjorde mål i sitt första numerära överläge, när man återtog ledningen med knappt fem minuter kvar av perioden. Den tidigare Hammarbyspelaren Pontus Okerblad, som är på try out i Kumla, visade att ”släkten är värst” när han rakade in en retur i öppet mål.

Kumla har matchat betydligt tätare än Hammarby de senaste veckorna, och kanske var det vanan vid matchtempot som gjorde att hemmalaget var snäppet bättre i den andra perioden. Hammarby krigade ändå på bra vilket gav utdelning tidigt, då Nestor Plarsmo kvitterade ett par minuter in i perioden.

Kumla återtog ledningen och gick sedan ifrån till 4-2 via Okerblads andra mål för dagen, men Bajen replikerade snabbt och även de grönvita fick en try out-spelare i målprotokollet, Oscar Skiöld. Hammarbys mål kom till efter imponerande forechecking, något som fungerade bra långa stunder under matchen.
Perioden slutade alltså 2-2, och siffrorna kunde ha varit ännu roligare om Hammarby lyckats utnyttja något av sina två frilägen – en retfull stolpträff var dock det närmaste vi kom ett mål på dessa.

Matchen var jämn och kändes öppen, när det med knappa 12 minuter kvar kom en situation som många av åskådarna nog trodde skulle bli matchavgörande. En ful slashing från en Kumlaspelare ledde till en avvaktande utvisning, och då kvitterade Kokkonen till 4-4. Utvisningen verkställdes ändå – 5+20 minuter – och Bajen fick ett gyllene läge att ta ledningen för första gången i matchen.

Det gjorde man också, efter några misslyckade försök klev Felix Lundqvist fram och avlossade sitt fruktade slagskott och det var 4-5 på tavlan.
Dessvärre lyckades Hammarby inte stänga matchen, och hemmalaget fick in en kvittering som får betecknas som rättvis när bara 1.37 återstod.

En kostsam utvisning i slutsekunderna gjorde att Hammarby fick inleda förlängningen i numerärt underläge, och det blev för tufft att stå emot i 3 mot 4. Kumla behövde bara 43 sekunder på sig för att avgöra, spiken i kistan inslagen av Henrik Warman som gjorde sitt fjärde (!) mål i matchen.

Sett över hela matchen ett ganska rättvist resultat, Kumla har visat bra form under veckan (med bl.a. straffseger mot Huddinge) och var bättre på att utnyttja sina lägen den här eftermiddagen.

Kedjan med Kokkonen, Plarsmo och Ljusbol såg mycket bra ut idag, och låg också bakom flera av målen. Överlag var det en stabil insats av hela laget, mot ett bra motstånd – och Bajen har ju ytterligare en vecka på sig att finslipa på spelet innan hemmapremiären mot Väsby. Äntligen börjar det närma sig seriestart efter en lång försäsong!

/Victor Nyström

Intervjuer med Tommy Latva och Robin Kokkonen efter matchen:

Herr

-

Hockeyettan Östra Grundserien

Hammarby IF - Hudiksvalls HC

lördag 22 september
16:00 SDC-hallen

Dam

-

Träningsmatch

Hammarby IF - AIK

lördag 22 september
18:45 SDC-hallen

J20

-

Träningsmatch

Nynäshamns IF HC - Hammarby IF

lördag 22 september
15:30 Folkets Hall, Nynäshamn

Herr

5 - 2

Hockeyettan Östra Grundserien

Hammarby IF - Trångsunds IF

onsdag 19 september
19:00 SDC-hallen

J20

3 - 2

Träningsmatch

Hammarby IF - Trångsunds IF

lördag 15 september
19:50 Stora Mossen

Hockeyskolan 18/19 – Anmälan öppnad

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019