105985988 955050748262948 7823407242197747092 n

SUPPORTERSPELAREN: Hammarby Hockey värvar med hjälp av supportrar

26 jun 2020

I början på juni gick Bajen Fans tillsammans med Bara Bajare och Bamsingarna ut med en insamling till att värva spelare till Hammarby Hockey. Ett mycket välkommet beslut enligt sportchef Robert Grääs. Nu har den första spelaren blivit klar. 

Iniativet är taget från supportrarna. Att helt enkelt samla in pengar för att kunna värva spelare som kan lyfta laget lite extra i vinter. Målet är att få in tre spelare för 100.000 kr = 33.300 kr per spelare. Nu är delmål ett uppfyllt, därför kan vi presentera spelare nummer ett.

Han spelade för Hammarby Hockey i junioråldern och är en av de få spelarna som spelat i både Bajen Fans och Hammarby. Vi talar om Pontus Okerblad Vestin.

Hans vinnarskalle kommer vara nyttig för oss 

Okerblad Vestin är mycket väl känd inom Hammarbyfamiljen. Men för er som inte känner till honom kan vi berätta att han är en driven spelare som inte är rädd att ta i. En fruktansvärd kämpaglöd och stort hjärta för Hammarby IF.

Sportchef Robert Grääs är väldigt nöjd med värvningen.

– Pontus Okerblad Vestin är en tuff spelare med ett stort Hammarbyhjärta. Han kommer vara nyttig för oss i vinter. Han har fyra säsonger i Div 1 bakom sig och med detta kommer rutinen och vinnarskalle som kommer vara viktig för oss säger Grääs till hemsidan.

Han kommer från Kumla där han har spenderat de senaste två åren i KHC. Där har han varit en riktigt poängspelare. Innan dess och efter Hammarby och Nacka befann sig Pontus i Blekingelaget Kallinge/Ronneby.

Ett spännande tränarpar 

När vi ringer upp Pontus befinner han sig på sitt sommarställe men har ändå tid att svara på några frågor. Bland annat om vad som fick honom att flytta hem till södra Stockholm igen. Han berättar att kärleken till Hammarby och huvudstaden var en av faktorerna, men även den spännande tränarduon.

– Det ska bli riktigt spännande med två unga tränare med akademiska utbildningar. Som vet hur hockey ska spelas. Ute i Europa finns det många föreningar som har lyckats tack vare just att värva unga tränare.

Han påpekar också att det känns häftigt med en sådan ung trupp och många lovande spelare. Några har han koll på sedan tidigare. – Man blir väl inte direkt som en pappa till dom, men med min erfarenhet kan jag nog bidra med mycket nytta.

Pontus Okerblad Vestin är en av få aktiva i dag som har spelat med både Bajen Fans och Hammarby, någonting som han skiner upp när han får höra.

– Det är någonting som jag är otroligt stolt över avslutar Pontus Okerblad Vestin.

Herr

-

TRÄNINGSMATCH

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

tisdag 3 september
19:00 Torvalla IP

Livestream

Dam

-

TRÄNINGSMATCH

Hammarby IF - Stavanger Oilers (NO)

torsdag 22 augusti
20:00 Zinkensdamms IP

Livestream

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

3 - 5

KVAL TILL DAMETTAN ÖST

SDE HF 2 - Hammarby IF

söndag 24 mars
12:30 Enebybergs Ishall

Livestream