Sena mål när Väsby tog extrapoängen

22 sep 2016

Onsdagens match mellan Hammarby blev en jämn historia, där Väsby till slut tog med sig två poäng hem efter att ha avgjort i förlängningen.

Hammarby inledde piggast, men när man drog på sig två utvisningar kunde Väsby ta ledningen i 5 mot 3. Den första perioden var jämn och händelserik, med hela 16 skott för vardera lag. Hammarby kvitterade med drygt två minuter kvar av perioden, genom Erik Linbro.

I den andra perioden blev det trots fortsatt mycket skott bara ett mål, när lagen hade varsin spelare utvisad. Hammarby gav bort pucken i egen zon, och Väsby tog på nytt ledningen.

Med tio minuter kvar till full tid ökade bortalaget på till 1-3, och uppförsbacken kändes mycket brant för Bajen. Men man hade inte gett upp, utan fortsatte trycka på framåt och det gav resultat då Linbro bara minuten senare gjorde sitt andra mål för kvällen. Redan med 2.49 kvar tog Hammarby timeout och plockade ut utmärkte målvakten Sebastian Andersson. Det gav resultat, då Anton Molnar satte kvitteringen med 58.49 på klockan.

Matchen gick därmed till förlängning, där Hammarby slarvade och drog på sig en utvisning när man var för många spelare på isen. Väsby kunde utnyttja det numerära överläget, och med bara två sekunder kvar av förlängningen gjorde bortalaget 3-4.

Återigen en jämn match, som Hammarby inte lyckas vinna. Precis som i helgens Visbymöten var det främst utvisningar och slarv i egen zon som avgjorde till vår nackdel. Nu väntar närmast nykomlingen Tumba på bortais, och det blir förstås en oerhört viktig match där Hammarby får bära ett rejält favoritskap.

<em>/Victor Nyström</em>

Herr

-

TRÄNINGSMATCH

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

tisdag 3 september
19:00 Torvalla IP

Livestream

Dam

-

TRÄNINGSMATCH

Hammarby IF - Stavanger Oilers (NO)

torsdag 22 augusti
20:00 Zinkensdamms IP

Livestream

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

3 - 5

KVAL TILL DAMETTAN ÖST

SDE HF 2 - Hammarby IF

söndag 24 mars
12:30 Enebybergs Ishall

Livestream