Huddinge körde över Hammarby

12 okt 2016

Det blir inget längre referat från onsdagskvällens match mellan Hammarby och Huddinge – slutresultatet 1-9 sammanfattar mycket väl hur matchen såg ut…

I en intensiv inledning var det faktiskt Bajen som började bäst. Linus Carlsson gjorde 1-0 efter bara 1.34 och kort därefter kom ett nytt kanonläge för hemmalaget – sedan var det slut på det roliga. 3.09 stod klockan på när Huddinge kvitterade, och efter drygt halva perioden kom 1-2 i power play.

Med ett måls underläge var känslan att Hammarby ändå hade kontakt, men när den andra perioden var 19 sekunder gammal kom 1-3 och uppförsbacken började kännas mycket brant. Hammarby hade en del lägen och med lite mer tur i studsarna kunde siffrorna efter två perioder varit något mer smickrande än de 1-6 som nu stod på tavlan – men det var inget snack om att Huddinge var ett par klasser bättre den här kvällen och gjorde några riktigt vackra mål.

Matchen var förstås avgjord och den tredje perioden blev rätt avslagen, men Huddinge hann ändå med att göra ytterligare tre baljor fram till slutresultatet 1-9.

Det är inte mycket annat att göra än att lyfta på hatten, Huddinge gör det väldigt bra. Trots alla skador kan man ändå kräva lite mer av Hammarby, som inte kom upp i någon högre nivå i den här matchen. Vi hoppas på mer värmande spel i söndagens bortamatch mot Sollentuna – seriens sensationslag så här långt. Det blir en ny tuff uppgift för de grönvita.

/Victor Nyström

Herr

5 - 1

KVAL TILL ATG HOCKEYETTAN

Åker/Strängnäs HC - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:00 Åkers Ishall

Dam

3 - 1

Träningsmatch

Hammarby IF - SDE

måndag 9 mars
20:00 Kärrtorps IP

J20

KVAL TILL J20 ELIT

Nyköpings SK - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:45 Stora Hallen

J18

1 - 7

J18 Div 1 Östra B Fortsättning

Hammarby IF - Boo HC

söndag 1 mars
19:00 SDC-hallen

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners