Hockeyskolan

ANMÄLAN TILL SÄSONGEN 2024/2025 ÖPPNAR 1 JUNI

Vänligen läs igenom texten nedan.

Anmäl dig här (välj HS = Hockyskolan)

Antal anmälda till säsongen 2024 / 2025:  3 . (2024-06-07)
Status: 0 Flickor och 3 Pojkar. Det finns alltid plats för fler!

Läser du detta i en mobiltelefon, använd liggande format så att du ser högerkolumnen,

OM HOCKEYSKOLAN

Hammarby IF Ishockeyförening är anslutna till Tre Kronors Hockeyskola som är Svenska Ishockeyförbundets verksamhet för de yngsta barnen. Fokus är att lära sig åka skridskor för att sedan prova på spelet med puck och klubba. Tre Kronors Hockeyskola handlar om att ha kul och under lekfulla former ge barn möjligheten att lära känna ishockeyn som förhoppningsvis föder ett intresse som varar hela livet! Steget in till ishockeyn ska vara enkelt. Full utrustning ska inte vara ett krav för att prova på. Många föreningar erbjuder även låneutrustning. Det du ska ta med dig är skridskor, hjälm med galler, handskar eller tjocka vantar och ett halsskydd eller krage som skyddar halsen.

Vi välkomnar alla barn i åldrarna 5 år och uppåt till vår verksamhet.

Allsidig träning är viktigt

Allsidig träning och glädje är viktigt i yngre år. Att barnen tidigt får lära sig olika rörelsemönster och inte ägnar sig åt grenspecifik träning i unga år är en del i det. En annan är att göra träningarna mer omväxlande och inspirerande, då allt för ensidig träning har en tendens att göra att barn lessnar på sporten och slutar.

Vi hoppas att ditt barn ska trivas på hockeyskolan och hitta en rolig aktivitet för stunden och en passion för livet.

Hockeyskolan – en del av Hemmaplansmodellen.

Hockeyskolan är en viktig del av helheten som kallas Hemmaplansmodellen. Från första dagen ett barn sätter sin fot på ishallen ska de känna sig som hemma. För det krävs föräldrar, tränare, föreningar och förebilder som stöttar barnen på rätt sätt i rätt tid. 

Modellen är uppdelad i fyra huvudprinciper: sätt människan i fokus, ge alla chansen att utvecklas, anpassa träning och match efter målgruppen samt bedriv en allsidig träning.

Hammarby Ishockey

Hammarby Hockey är en klassisk Söderklubb med åtta SM-Guld, åtta SM-Silver, åtta SM-Brons och ett otal seriesegrar sedan starten 1921. Vi älskar hockey och hälsar alla barn, ungdomar och föräldrar välkomna till vår gemenskap.

ANMÄLAN

Vi kan av försäkringsskäl inte tillåta oanmälda barn (eller syskon, vänner, grannar) på isen.  Anmälan till säsongen 2024/2025 öppnar 1 juni

Föräldrar på isen

Vi behöver alltid fler engagerade föräldrar och ledare. Anmäl dig i samband med ansökan eller skriv ett mail till hockeyskolan@hammarbyhockey.org om du har lust att träna dina egna och andras barn på isen!

Vi längtar

Det ska bli jättekul att komma igång igen, och vi ser fram emot att få träffa alla nya och gamla ishockeyspelare!

Hälsningar från
Hockeyskolan

Avgifter:
  • Obligatoriskt medlemskap: 100 SEK
  • Hockeyskolan: 900 SEK inkl. försäkring, vattenflaska och ryggsäck (till NYanmälda)

Prova På:

  • Prova På är endast möjligt för NYA elever
  • Avgifterna för Prova På faktureras efter 3 på varandra följande prova-på-tillfällen (veckor).
  • Elever som anmäler sig till 2’a och 3’e året faktureras direkt vid anmälan.
Obligatorisk utrustning:

Övrigt bra att ha: Klubba, benskydd och armbågsskydd.

Låneutrustning: Det finns en begränsad mängd utrustning för de mindre barnen att låna kostnadsfritt i samband med prova-på. Kontakta Hockeyskolan i god tid för mer info.

Föreningsleverantör: Hagsätra Sport ger dig bäst service och bra priser på nödvändig utrustning!

För föräldrar

Vi rekommenderar att ni gör ett besök på Stockholms Hockeyförbunds sidor för föräldrar. Här finns mycket matnyttig information

SÄSONGEN 2024/2025

Kom i god tid inför upprop och lektioner och se till att vara ombytta innan lektionerna startar! Vi genomför någon form av upprop inför varje lektion, och eftersom det är många barn anmälda så kan det ta en stund. Tänk på att sena ankomster drabbar hela verksamheten!

TRÄNINGSTILLFÄLLEN

KÄRRTORPS IP
Lördagar

  • Under planering

Torsdagar

  • Under planering

ZINKENSDAMMS IP
Söndagar

  • Under planering
AVGIFTER

Medlemsavgift och träningsavgft faktureras efter tre prova-på-tillfällen.

Observera: Vi behöver ALLTD ha en fullständig anmälan med barnets namn, personnummer, adress och målsmans namn och personnummer samt kontaktuppgifter (e-postadress och/eller mobilnummer).

Mer om varför vi behöver dessa uppgifter och hur vi hanterar dem kan du läsa om här…

Hockeyskolans sidor hittar du här:
Hockeyskolan
Tjejhockeyskolan

På förekommen anledning vill vi påpeka att detta är en medlemsaktivitet, inte en ”tjänst”. Hammarby Ishockey är en av 19 medlemsföreningar i Hammarby IF som var och en står på egna ben administrativt och ekonomiskt. Hammarby Ishockey är en ideell förening och drivs av engagerade  ledare, tränare, och  förtroendevalda på oavlönad fritid.

TKH 1 = U6, fr 5 år, 1’a året
TKH 2 = U7, fr 6 år, 2’a året
TKH 3 = U8, fr 7 år. 3’e året. Nu är det också dags att bilda lag.