Bajen vann jämn kamp i Väsby

31 okt 2016

Tv-sändning och mycket folk på läktaren – det var riktigt härlig stämning när ”veckans match” lirades i Vilundaparkens ishall. Publiken bjöds på en jämn och stundtals riktigt bra match med bra tempo, där Hammarby fick med sig tre viktiga poäng i kampen kring Allettanstrecket.

Hammarby startade piggast i den första perioden och spelade riktigt bra under de inledande minuterna, men längre fram i perioden blev det lite mer övertag för hemmalaget. På det stora hela var det en jämn och tät period som såg ut att bli mållös, men med bara femton sekunder kvar till pausvila kunde Jeff Karlborg hitta luckan mellan benen på Väsbykeepern och göra ett psykologiskt viktigt mål för Hammarby i numerärt överläge.

Hammarby var inte riktigt på tårna i andra periodens inledning, och efter att Bajen drällt med pucken i mittzon kunde Väsby kvittera tidigt i perioden. Väsby fortsatte att hålla ett bra tempo i anfallsspelet och Hammarby fick jobba hårt, man klarade bl.a. av två utvisningar under periodens första halva. Olle Wallberg stängde dock till, och Bajen spelade upp sig under resten av perioden. 1-1 på tavlan efter två perioder kändes ganska rättvist.

I den tredje perioden var det Bajens tur att få en drömstart, med mål redan efter 49 sekunder. Marcus Carlsson hann upp pucken bakom målet och passade fram till en helt fristående Benjamin Blomberg som kunde sätta sin tredje kasse för säsongen. När den röststarka Hammarbyklacken precis hade sjungit om att öka takten sista kvarten så var det hemmalaget som tog åt sig, och satte 2-2. Hammarby tog ledningen för tredje gången i matchen när Ramsten lyckades få in pucken efter en snabb omställning. Väsby tog ut målvakten i slutet och pressade på, men Linus Carlsson lyckades bryta ett uppspel på mittlinjen och kunde fastställa slutresultatet 2-4 i tom kasse.

I den något haltande tabellen är Bajen nu uppe på fjärde plats, men har spelat fler matcher än de jagande lagen. Nästa match för vår del är först på söndag, borta mot bottenlaget Nacka som bara fått ihop sex poäng så här långt.

Kvällens match sändes på webben, och hela matchen finns att se i efterhand på https://hockeyettan.tv/Home/Watch/Karusell/6625

Ett annat lag som var i farten den här måndagen var J20, som tog två poäng hemma mot Österåker då det blev 7-6 efter förlängning – en bra kväll för Hammarby Hockey!

/Victor Nyström

Herr

-

TRÄNINGSMATCH

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

tisdag 3 september
19:00 Torvalla IP

Livestream

Dam

-

TRÄNINGSMATCH

Hammarby IF - Stavanger Oilers (NO)

torsdag 22 augusti
20:00 Zinkensdamms IP

Livestream

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

3 - 5

KVAL TILL DAMETTAN ÖST

SDE HF 2 - Hammarby IF

söndag 24 mars
12:30 Enebybergs Ishall

Livestream