dsc7533-redigera

Bajen gjorde en ”femetta” på Nacka

6 Nov 2016

Det är inte bara Hammarby Speedway som står för ”femettor”. Med en stark avslutningsperiod så drog Bajen ifrån och vann med klara 5-1.

Men det började trögt. Det krävdes ett powerplay och en Linbro för att Bajen skulle näta. Med pass från Benjamin Blomberg hamnade Erik halvt som halvt fri och placerade snyggt in 1-0 bakom en storspelande Hampus Eriksson i Nackamålet. Så mycket mer om första perioden fanns inte att säga förutom att Axel Åström drog på sig tidernas konstigaste utvisning. Nackaspelaren tar klubban av Axel i en trängd situation släpper klubban och ramlar på den, och Axel åker två minuter för Tripping. Nåväl, alla kan ha en dålig dag.

Den andra perioden så utspelas ett enormt övertag och praktiskt taget spel mot ett mål, Bajens. Nacka pressar ner Hammarby fullständigt och det blir en del farliga lägen. Men Olle är säkerheten själv och lyckas freda målet hela perioden. Dessutom så startar ”mackanshow” när han enkelt placerar in 0-2 i en omställning. Resultatet är inte på nåt sätt rättvist efter två perioder.

I den tredje så är Bajen tillbaka igen, och med besked. Simon Nilsson gör sitt tredje mål för säsongen efter 6 minuter och matchen känns avgjord. Men då, från ingenstans så drygt en minut senare så överlistas Olle och Nacka reducerar. På läktaren i Nacka ser man inte mycket, så undertecknad missar totalt när Mackan gör 4-1. Dessutom när alla tror att matchklockan ska ticka upp på 60.00 så klipper Mackan in sitt tredje mål för kvällen med en sekund kvar. Hattrick för honom och hela 5-1 i Bajens favör.

I och med segern så klättrar Bajen upp på en femteplats i tabellen med en match mer spelad än sexan Haninge och har sin släpmatch på fredag borta mot Visby.

Nästa match blir på söndag hemma mot Tumba. Välkomna då. 16:00 släpps pucken.

Herr

-

ATG Hockeyettan Östra VÅR

Hammarby IF - Segeltorps IF

onsdag 20 januari
19:00 Segeltorpshallen

Herr

ATG Hockeyettan Östra VÅR

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

söndag 17 januari
16:00 SDC-hallen

Dam

1 - 4

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 21 oktober
19:30 Kärrtorps IP

J20

J20 DIV 1 - GRUNDSERIEN 2020/2021

Hammarby IF - Spånga IS IK

onsdag 28 oktober
19:30 SDC-hallen

J18

J18 DIV 1 ÖSTRA D - GRUNDSERIEN 2020 / 2021

Hammarby IF - Järna SK

söndag 25 oktober
19:00 SDC-hallen

Köp Hammarbys lotter från Folkspel

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners