71913425 2140352892936326 7681811298253799424 n

KRÖNIKA: Blir rötterna starkare när det blåser?

10 okt 2019

Ingen har någonsin brytt sig så mycket som nu. I detta skede är det nu alla tangentbordscoacher och läktarexperter sätts igång på allvar. All publicitet är väl bra publicitet? Det kanske stämmer att rötterna blir starkare när det blåser. 

Det har nog inte undgått någon om Bajens inledning på säsongen 2019/20. Åtta raka matcher i serien utan seger, med endast två poäng. Förlust senast mot Sollentuna med 1-6. Det råder ingen tvivlan om var felet sitter. Vi gör för lite mål framåt och släpper in för mycket bakåt. Punkt – end of story!

Tänk om det alltid vore så där lätt att coacha ett lag. Ja jag hade då inte suttit kvar här hemma i min trea med sambo och tre barn norr om Stockholm. Då hade jag förmodligen varit i Florida, eller möjligen tränat Landeskog i Colorado. Det hade förmodligen varit ett roligare alternativ mot dagens uppgifter. – Kom igen grabbar, gör fler mål än dom så vinner ni.

Vi släpper in för många mål

Nu går det ju inte till så, och det vet säkerligen alla tangentbordscoacher om. Ändå är det exakt det som sägs varje gång man pratar med folk om hur en match är. – Ja vi släpper in för många mål och gör för några, deras ord – inte mina.

Nu är jag inne på den 9:e säsongen jag följer dessa grabbar på nära håll. Vissa av spelarna känner jag bra – andra inte alls. Dock är en sak säker, de är precis lika frustrerade som vi. Detta är ingenting som de önskar eller räknat med. Men en sak är säker, har man hamnat i en svacka så är det djävulskt svårt att komma upp ur den igen. Man behöver lite flyt med puckarna, stolpe in. Kanske till och med spela skit en match men ändå vinna. Det är då självförtroendet kommer tillbaka och man börjar vinna igen.

Det är aldrig lätt att driva en förening

En sak bör man alltid bära med sig när det gäller sånt här. Det är aldrig lätt att driva en Hammarbyförening. Alla tror, förmodligen med all rätt, att man får mycket gratis bara för att man heter Hammarby. Jag skulle snarare säga tvärtom. Missförstå mig inte – det var helt rätt och det bästa som hänt föreningen när vi bytte namn från Bajen Fans till Hammarby.

Med namnet Hammarby föds professionalism, man tänker annorlunda, dessutom får man mer motståndare i många frågor. Nu vill jag inte säga att det är så, men det kan vara så. Det kan vara enklare att få sponsorer om man heter Hammarby, samtidigt kan det oxå vara svårare. Alla utanför Hammarby verkar tro att Bajen är så stora, det är så mycket folk som stöttar och det finns hur mycket pengar som helst. Så är inte fallet – inte ens i närheten.

Styrelsen i Hammarby Hockey, spelarna, ledarna, funktionärerna, föräldrarna etc etc. gör ett jättejobb för föreningen. Jag kan villigt erkänna att utan exakt de personerna på dessa positioner hade inte föreningen funnits i dag.

Gällande A-laget är det bara att öppna dörren i Sätra ishall, lukta lite, öppna ögonen lite grann alternativt titta på Martin Beck filmen – Den tunna isen, för att förstå hur förutsättningarna är. Likaså med juniorlagen. Damlaget som visserligen trummar på i sin serie med bravur fick sin hemmaplan jämnad med marken för ganska så exakt ett år sedan. Nu har Stockholm Stad på rekordtid(?) slagit upp ett tält på Kärrtorp som ska bli damernas och ungdomslagens hemvist på obestämd framtid.

Vad kan vi tangentbordscoacher göra då

Det finns alltid ett svar på hur man som bäst och lättast stöttar en förening. Att helt enkelt gå på matcherna. Det är inte långt till Sätra, det är inte svårt att ta sig dig och  det är inte dyrt. Endast 100 spänn kostar inträdet och det ger grabbarna en enorm kick. Dessutom för de pengarna får ni en timmas skön underhållning. Säg var nånstans ni betalar mindre timpris för underhållning?

Skulle man inte kunna ta sig ut till Sätra av någon anledning visas samtliga matcher på Hockeyettan.tv. Och är det så att man varken ta sig ut till Sätra av någon anledning eller har någon dator eller smartphone kan man alltid bli medlem, köpa souvenirer, eller stödja föreningen på andra sätt.

Ingen förening klarar sig utan Supportrar, inte heller Hammarby. Men tillsammans kan vi lyckas med allt. 

Rötterna BLIR starkare när det blåser 

 

/ Henric Wauge

 

Hammarby Hockeys webb-tv 

Bli medlem här 

Stöd Hammarby Hockey 

Herr

-

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Hammarby IF - EJ FASTSTÄLLT

lördag 31 december
23:59 EJ FASTSTÄLLT

Dam

-

Damettan Östra

Almtuna IS - Hammarby IF

lördag 31 december
00:05 Upplands Bilforum Arena

J20

-

J20 DIV 1 ÖSTRA B FORTS

Hammarby IF - EJ FASTSTÄLLT

lördag 31 december
23:59 EJ FASTSTÄLLT

J18

-

J18 Div 1 Östra C

Älta IF - Hammarby IF

onsdag 30 november
20:00 Ältahallen

DamJunior

-

DAMJUNIOR REGION ÖST

Sollentuna HC - Hammarby IF

lördag 3 december
17:30 SVEAB Arena

Herr

6 - 2

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

fredag 25 november
19:00 Torvalla Ishall

Dam

2 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 23 november
19:30 Zinkensdamms IP

J20

4 - 5

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Flemingsbergs IK - Hammarby IF

lördag 26 november
17:00 Visättra Ishall

J18

3 - 2

J18 Div 1 Östra C

Tyresö Hanviken Hockey - Hammarby IF

söndag 20 november
17:30 Tyresö Ishall

DamJunior

DAMJUNIOR REGION ÖST

Linköping HC - Hammarby IF

söndag 27 november
14:00 Arena Grosvad