ZINKENSTANGD

Uppdaterad: Zinkensdamms ishall stängs med omedelbar verkan p.g.a. säkerhetsrisk.

31 okt 2018

Uppdaterad 31 oktober 16.45: Radio Stockholm – Intervju med ordförande Hans Malm samt Christer Sahlin och Håkan Ferm, J20. Börjar vid 1.56 i inslaget.
https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1175455?programid=103

FREDAG 26 OKTOBER  15.00: I ett brev till föreningen meddelar Idrottsförvaltningen på fredagseftermiddagen att hallen är i så dåligt skick att den måste stängas med omedelbar verkan.

Det är en ordentlig kalldusch för Hammarby Hockey som driver hockeyskola, ungdomslag, junior- och damverksamhet i hallen och konkurrerar om alltför knappa istider med åtta (!) andra föreningar på samma anläggning.

I det korta perspektivet innebär det att J20:s hemmamatch imorgon flyttas till Husby Ishall, med nedsläppstid 14.00 och att Hockeysklan är inställd!

Vi återkommer givetvis när vi har mer information om vad detta innebär för kommande träningar och matcher för Hammarbys lag. Just nu kan vi bara konstatera att den akuta ishallsbristen i Stockholm plötsligt blev än mer akut…

F.ö. försöker vi återvinna fattningen som förening och ber att få återkomma med en kommentar. Tillsvidare hänvisar vi alla förfrågningar till kansi@hammarbyhockey.se

Utdrag ur meddelandet från förvaltningen:

”…

– Framförallt är det marken som rör sig vilket gör att hela anläggningen glider. I värsta fall kan väggar, tak, eller hela konstruktionen rasa ihop. Med sådana säkerhetsrisker för den enskilde måste vi stänga hallen omedelbart, säger Åsa Öttenius, fastighetsdirektör i Stockholms stad.

Ett omedelbart agerande är nödvändigt, även om konsekvensen blir tråkig för er föreningar som nyttjar anläggningen.

Stockholms stad ska nu utreda vilka åtgärder som krävs för att hallen ska kunna öppna igen. Rapporten som kom under dagen visar att det inte finns några kortsiktiga lösningar. Det troliga är därför att Zinkensdamms ishall kommer att hålla stängt resten av säsongen.

– Det är väldigt tråkigt att Zinkensdamms Ishall behöver stänga, men åtgärden visar sig helt nödvändig då den är för osäker att vistas i. Självklart blir det här besvärande för de föreningar som bedriver sin verksamhet i hallen. Vi arbetar nu hårt för att hitta lösningar med tider i andra hallar, säger Marina Högland, idrottsdirektör i Stockholms stad.

Alla tider som är inbokade från och med idag och framåt bokas av.

Matcherna som ligger på lördag flyttas till Husby ishall.
Övriga träningar utgår och ersätts ej.

…”

Herr

-

Träningsmatcher 2019/2020

Hammarby IF - To Be Decided

onsdag 14 augusti
00:00 PLATS, DATUM OCH TID U PLANERING

Dam

-

Träningsmatcher 2019/2020

Hammarby IF - To Be Decided

onsdag 14 augusti
00:00 PLATS, DATUM OCH TID U PLANERING

J20

-

Träningsmatcher 2019/2020

Hammarby IF - To Be Decided

onsdag 14 augusti
00:00 PLATS, DATUM OCH TID U PLANERING

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019