DickDrott Remembered

Vila i frid Dick Drott

28 jul 2020

Ännu en ”Målvaktslegend” har lämnat oss.

Dick Drott har nu gjort sin sista match då han efter en tids sjukdom nu somnat in, i Spanien där han sedan ett antal år haft sitt hem. ”Drotten” njöt i Spaniens sol vid Medelhavet i trakterna av Alicante, men tiden där skulle visa sig bli alldeles för kort och den 4 augusti skulle han fyllt 64 år.

Inte bara vi i Hammarby Hockey kommer att sakna en vän, hockeypolare och kollega. Drott var en mycket omtyckt person i hela hockey-Sverige och på många platser i världen, som en bra kamrat med glimten i ögat, sköna kommentarer och nära till ett garv.

”Drotten” har gjort många bra matcher för Hammarby hockey och det man tänker på speciellt var då han var en avgörande faktor när vi tog steget upp i dåvarande Elitserien 82-83 som det då hette innan SHL.

Han var en riktig ”hockeynörd” och under en period arbetade han med Reino Sundberg med att framställa målvaktsmasker som blev en framgång inte bara i Sverige utan även utanför Sveriges gränser. Många var de turer som de tog till Canada för att lansera och utveckla maskerna och det enda land som ”Hajjade hockey” enligt ”Drotten” på den tiden. Målisarna i Canada var hans riktiga idoler och Pelle Lindberg var en nära vän som även han gick bort alldeles för tidigt.

”Drotten” var även verksam som brandman på Kungsholmens Brandstation i många år och arbetade även som instruktör på Brandförsvarets övningsfält i Ågesta  tillsammans med Janne Grossman, som även han är en hockeykeeper med ett förflutet i många Stockholmsklubbar. Många är det även där som tänker med saknad på kollegan och kamraten från tiden i Brandkåren.

Motorcykel var även det ett stort kapitel för Drotten med klubben i Sverige och gemenskapen med turerna på Harleyn, och även i Spanien träffade han likasinnade där de hade träffar och sina söndagsturer på hojjarna.

Dick Drott hade ett stort nätverk och många vänner inom olika grenar. Musik var ett stort intresse och Grand Funk en stor favorit med ledaren och vännen Mark Farner i spetsen. Så slå gärna på lite av deras musik och minns Dick Drott, en skön lirare, vän, kollega, medspelare och en ”skön pjäs” som vi säger på Söder.

Hammarby hockey sörjer ”Drotten” och minns den sköna människan Dick Drott med en enormt stor saknad.

Vila i frid Drotten.

Hasse Malm / Styrelsen Hammarby Hockey

Bild från Hammarbys Hockeyhistoria

Herr

-

TRÄNINGSMATCH

Hammarby IF - Köping HC

onsdag 19 augusti
19:00 SDC-hallen

J20

-

TRÄNINGSMATCH

Köping HC - Hammarby IF

fredag 14 augusti
19:30 Köpings Ishall

J18

-

Grästorps PreseasonCup J18

Hammarby IF - Trelleborg Vikings

lördag 22 augusti
09:40 Åse Viste Arena

Dam


Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, boolean given in /home/hqadgacn/public_html/hammarby-hockey-3/wp-content/themes/addad-client/tpart-custom-results.php on line 209

-

Hammarby IF - -

torsdag 1 januari
00:00 -

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners