Hockeyskolan: Utskick i oktober 2018

Hej

Mitt namn är Stefan Sundblad och jag är ansvarig ledare för Hammarbys ishockey skola. Jag har varit ledare för ishockeyskolan i 5 år. Jag har mångårig erfarenhet från ishockey och har full tränarlegitimation från Svenska Ishockey förbundet.

Erfarenheten som vi kan dra av barns utveckling är att det tar ca 4 lektioner att lära sig att röra sig på skridskor. Första gången kan de vara lite trötta efteråt då alla sinnen är maximalt aktiverade.  Inriktningen är väldigt mycket inriktad på rörelse och lek. Men… De lär sig via leken extremt fort. Jag brukar uppmuntra till att du som förälder tar med ditt barn och åker skridskor. Det är kul att göra saker !

Lite tips och önskemål på vägen

Det är bra att hålla skridskorna slipade och att ha riktiga skydd till dem. Annars vissnar de fort. Skridskor ska var av rätt storkel, inte ha storlek 40 lite att växa i `  .

Zinkensdamms IP har vissa problem med temperatur inne i hallen. Har i princip inga kopplingar till utetemperatur, men isytan har en temperatur runt 15 minus. Barnen fryser definitivt inte , men åskådare brukar muttra lite. Klä på dig.

Köra utan vantar/handskar på isen är inte bra, då fryser de

Märk alla hjälmar med ett namn i pannan med en klisterlapp, det hjälper ledarna att kommunicera med ditt barn.

Kaffe finns att köpa i kiosken.

Uppmaning

Ett av de bästa läranden man kan ha är att lära sig åka skridskor. Alla sinnen blir aktiverade.  

Det är många barn anmälda men vi har plats för fler, uppmana kompisarna att komma.   

Ses lördagar och onsdagar framöver ( söndagar när det finns is ute )