Hockeyskolan-6

Uppdaterad information från Folkhälsomyndigheten

26 mar 2020

Tidigare under månaden gick Hammarby Hockey med andra föreningar runt om i Sverige ut med att vi pausade verksamheten med inrådan från Folkhälsomyndigheten. Nu har nya direktiv kommit.

Styrelsen i Hammarby Hockey har bollat frågan om vad som händer i samhället och världen i samband med Covid-19 och den spridning av smittan som det är.

Vi i Sverige och Stockholm är inte de som drabbats hårdast som tur är men det är påtagligt hur hårt det drabbar alla verksamheter i samhället.

De tidigare direktiven från FHM (Folkhälsomyndigheten) var att föreningar bör ställa in samtliga träningar och matcher, nu har nya direktiv kommit med tanke på folkhälsan.  Så här skriver myndigheten på sin hemsida. 

”Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet.
Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning.”

Efter många turer har styrelsen beslutat att Hammarby IF Ishockeyförening står fast vid tidigare beslut och att nu lägga ned träningar och aktiviteter inomhus i ishallarna.

För att bidra så mycket det går att minimera spridningen av Covid-19 rekommenderar styrelsen utomhusaktiviteter i mindre grupper och att tänka på att hålla avstånd från varandra.

Det finns en hel del övningar som styrka, kondition och teknik som nu kan köras igång utomhus.

Är ni i behov av förslag på övningar kan ni höra av er till kansli@hammarbyhockey.se

/ Styrelsen Hammarby Ishockeyförening

Herr

5 - 1

KVAL TILL ATG HOCKEYETTAN

Åker/Strängnäs HC - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:00 Åkers Ishall

Dam

3 - 1

Träningsmatch

Hammarby IF - SDE

måndag 9 mars
20:00 Kärrtorps IP

J20

KVAL TILL J20 ELIT

Nyköpings SK - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:45 Stora Hallen

J18

1 - 7

J18 Div 1 Östra B Fortsättning

Hammarby IF - Boo HC

söndag 1 mars
19:00 SDC-hallen

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners