UffeJernspets

Uffe Jernspets – En legend har ställt skridskorna åt sidan

30 Apr 2017

Uffe som växte upp med hockeyn på Kanalplan där mamma Asta basade i fiket under många år har lämnat oss. Uffe var en omtyckt och bra kamrat samtidigt som han var en bra hockeyspelare. Han hade ett brinnande intresse för hockey och missade aldrig när tillfälle gavs att spela hockey. Han började tidigt en yrkeskarriär med att sälja hockeyprylar på ISAB vidare hos JOFA och CCM och blev en känd hockeyprofil världen över.  Även Svenska Hockeyförbundet fick Uffes hjälp med utbildningar för materialförvaltare inom utrustning och skridskoslipning.

Här följer en berättelse som Uffe själv skrev som visar hur det brinnande intresset för hockey var bland grabbarna som växte upp på Söder. Sista isen för säsongen stämmer väl in just nu.

ÅRSTAVIKEN – sista isen för säsongen

När våren kom och isarna på Nytorget, Bjurholmsplan och Hammarby IP/Kanalplan började smälta bort gällde den tjocka sjöisen i Årstaviken alldeles utanför Hammarby IF:s roddhus. Där fanns en upplogad isbana under hela vintern men den började också smälta och bli sörjig, vad göra? Vi måste ju få spela ishockey!

Joo, åtgärden blev att skotta bort det lösa snöblasket dagtid och hacka några hål i isen för att få ytan nyspolad av vattentrycket, som passerande båtar i den öppna sjöfartsrännan skapade. Detta jobb matchades med kravet på klara, kalla, nätter och när månen var någotsånär full så att isen frös och gav oss ”belysning”. Det gav oss några sena kvällar in i natten med två-mål.

”Gänget” var Tjommen, Bulan, Råttan, Bernte E, Sulan, Roffe Smockan, Gejmen, Gave, Changis, Flingan, Slynan, Uffe Jernis och eventuella gästspelare. Vi var alla i åldrarna 13 till 16 år och de flesta spelade i Hammarby IF:s pojklag.

Vila i frid Uffe. Vi är många som saknar dig.

GO BAJEN GO.

Herr

-

Träningsmatch

Segeltorps IF - Hammarby IF

söndag 14 januari
19:30 Segeltorpshallen

Dam

-

Damettan Östra

Hammarby IF - Södertälje SK

måndag 18 december
19:00 Zinkensdamms IP

J20

-

J20 Div. 1 Östra A

Bålsta HC - Hammarby IF

måndag 18 december
19:55 Bålsta Ishall

Herr

2 - 4

Hammarby IF - Huddinge IK

onsdag 13 december
19:00 SDC-hallen

Dam

1 - 4

Damettan Östra

Huddinge IK - Hammarby IF

onsdag 6 december
20:00 Björkängshallen

J20

0 - 7

J20 Div. 1 Östra A

Sundbybergs IK/Kista HC - Hammarby IF

lördag 9 december
14:15 Tulehallen

Bajenkvällen 2018-01-27

Stötta Hammarby Hockey

Huvudpartner Herrlag

Huvudpartner Damlag

J20-partners

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019