Två poäng på Gotland

14 Nov 2015

För andra året i rad lyckades Hammarby få med sig poäng från den svåra bortamatchen mot Visby/Roma – två stycken till och med, sedan Marcus Carlsson och Benjamin Blomberg stått för riktigt hockeygodis i den avgörande straffläggningen.

Men vi ska börja från början, och det blir även det med ett straffslag. Bajen inledde matchen inspirerat, och efter bara 1.36 blev Fredrik Emsjö neddragen med straff som följd. Emsjö tog själv hand om den, men lyckades inte överlista målvakten. Spelet var fortsatt riktigt bra från Hammarby under matchens första fem minuter, och just Emsjö oroade flera gånger innan han dessvärre tvingades åka till sjukhuset efter att ha tacklats mot sargen. Vi återkommer med rapport, men det lär tyvärr bli ett antal missade matcher för Fredrik som just kommit tillbaka från en lång avstängning – mycket tungt givetvis. Vi håller tummarna för ett snabbt tillfrisknande!
Hemmalaget jobbade sig in i perioden och tog över mer och mer. Flera gånger om blev det farligt efter att Bajen slarvat i egen zon, men Richard Siirala spikade liksom sin kollega på andra sidan igen kassen – mållöst efter den första tredjedelen. I slutsekunderna drog Hammarby på sig en utvisning, som blev kostsam.

Det hann nämligen bara gå 20 sekunder av period nummer två innan Visby/Roma tog ledningen i numerärt överläge. Gotlänningarna fortsatte sedan trumma på under några minuter, och Hammarby hade svårt att hänga med. När hemmalaget åkte på ett par utvisningar kom Hammarby tillbaka in i matchen, och var det klart spelförande laget under resten av perioden. Mycket spel i Visbys zon, men lägena kändes sällan riktigt farliga. Med knappt fem minuter kvar av perioden, precis när hemmalaget blev fulltaliga, rasslade det dock till i nätet när Marcus Carlsson sköt in kvitteringen för Bajen.

Den tredje perioden blev sedan, liksom hela matchen, en jämn historia. Hammarbyspelarna såg trötta ut mot slutet och Visby/Roma skapade en del farligheter, men puckarna studsade vår väg och fredagen den 13:e verkade inte vara någon otursdag för Hammarby. Matchen gick till förlängning som blev mållös, och straffläggning vidtog. Marcus Carlsson stod för ett riktigt konstnummer när han satte en ”Zorro”-straff, och Benjamin Blomberg avgjorde när han tryckte in pucken i krysset i den tredje straffrundan. Extrapoängen därmed till hjältarna från Söder, som firade rejält med fansen efter slutsignal. Två pinnar borta mot Visby/Roma är mycket imponerande, och det kändes verkligen som en seger. Nu gäller det att snabbt ladda om inför söndagens möte med Väsby i LW-hallen. Nedsläpp 16.00, vi hoppas på mycket folk!

Och på tal om läktarstöd – vi vill rikta ett stort tack till alla Bajare som stöttade laget i Visby Ishall! Bajen Fans Gotland tillsammans med ett antal tillresta från fastlandet skapade en härlig stämning under hela matchen!

/Victor Nyström

Herr

5 - 1

KVAL TILL ATG HOCKEYETTAN

Åker/Strängnäs HC - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:00 Åkers Ishall

Dam

3 - 1

Träningsmatch

Hammarby IF - SDE

måndag 9 mars
20:00 Kärrtorps IP

J20

KVAL TILL J20 ELIT

Nyköpings SK - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:45 Stora Hallen

J18

1 - 7

J18 Div 1 Östra B Fortsättning

Hammarby IF - Boo HC

söndag 1 mars
19:00 SDC-hallen

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners