P03 4045-Redigera

Tung söndag för Hammarby

20 jan 2019

Det var inte mycket som gick Hammarbys väg den här söndagen – tre matcher och tre förluster blev facit.

J20 lirade hemma mot Järna, en match som sköts upp från lördagen pga problem med ismaskinen. Hammarby vann skotten, men det var bortalaget som fick med sig tre poäng när slutresultatet skrevs till 1-3. Bajen mål gjordes av Lucas Bergström.

Herrlaget gick på en rejäl mina när segersviten till slut bröts i bortamatchen mot Sollentuna. Hemmalaget var snäppet bättre matchen igenom, men spelet nådde inte upp till några imponerande höjder. Ludvig Persson gjorde det mycket bra i kassen men tvingades kapitulera två gånger om i andra perioden, bägge målen kom i powerplay. Slutresultatet skrevs till 2-0, och efter att ha haft marginalerna med sig i flera veckor var det här en match när det mesta studsade emot Hammarby.

Då resultaten i övriga matcher gick Hammarbys väg är man fortsatt i serieledning, och har nu en vecka på sig att ladda om inför nästa match som spelas borta mot Vallentuna.

På damsida så mötte man serietrean Södertälje i en ren seriefinal, eftersom serietvåan SDE inte kan gå till kval. Båda lagen hade 40 poäng inspelade med 6 matcher kvar att spela. Det var en match med högt tempo och det märktes att hemmalaget hade mer träningar i kroppen och dessutom förstärkt laget med forna SDHL spelare från bla. Djurgården. Hammarby blev stressade i egen zon och slog många felpass. Man ryckte dock upp sig ju länge matchen blev och fick till lite nerv på slutet efter Johanna Blomkvist reduceringsmål.

Innan dess hade Södertälje förvaltat sina chanser och gjort ett mål i varje period.
Hammarby pressade på i slutet men kom inte närmare än 2-1 och tillslut kunde SSK avgöra matchen totalt med ett mål i tom kasse.

Det blir nya tag på tisdag när Huddinge kommer på besök. Nedsläpp sker 20:00 i Husby Ishall.

 

 

Herr

-

TRÄNINGSMATCHER 2019/2020

Hammarby IF - IF Vallentuna BK

onsdag 21 augusti
19:00 SDC-hallen

Dam

-

Träningsmatcher 2019/2020

Hammarby IF - To Be Decided

onsdag 14 augusti
00:00 PLATS, DATUM OCH TID U PLANERING

J20

-

Träningsmatcher 2019/2020

Hammarby IF - To Be Decided

onsdag 14 augusti
00:00 PLATS, DATUM OCH TID U PLANERING

J18

-

Träningsmatcher 2019/2020

Hammarby IF - To Be Decided

onsdag 14 augusti
00:00 PLATS, DATUM OCH TID U PLANERING

Herr


Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, boolean given in /home/hqadgacn/public_html/hammarby-hockey-3/wp-content/themes/addad-client/tpart-custom-results.php on line 209

HOCKEYETTAN ÖSTRA

Hammarby IF - TBD

torsdag 1 januari
00:00 

Dam

6 - 4

Träningsmatch

Hammarby IF - Island

onsdag 27 mars
18:30 Järfälla Ishall