Trögstartat Bajen vände och vann

3 feb 2016

Uppförsbacken var brant för Hammarby efter en usel första period hemma mot Tierp, men man tog sig samman och vände tremålsunderläge till seger.

Bajen inledde piggt under de första minuterna, men sedan sjönk tempot och spelet fungerade inte alls. Efter drygt 10 minuter tog bortalaget ledningen efter dåligt försvarsspel av de grönvita. Målet verkade ge tabelljumbon rejält med självförtroende då man spelade bra under periodens andra halva, samtidigt som Bajen fortsatt var långt ifrån sin toppnivå. Tierp gjorde två ytterligare mål på kort tid, det andra i power play, och ställningen efter den första perioden var smått sensationella 0-3.

I den andra perioden ryckte Hammarby upp sig rejält, och dominerade spelet. Efter knappt sju minuter snodde Benjamin Blomberg pucken i anfallszon, och satte 1-3 i spel 4 mot 4. Nästa mål skulle dröja, det var först med 1.05 kvar av perioden som hemmalaget åter hittade nätet. Anton Molnar blev frispelad, snurrade upp målvakten på läktaren och gjorde 2-3.

I den tredje perioden fick Bajen flera numerära överlägen, men lyckades inte utnyttja dessa. Med knappt nio minuter kvar kom äntligen kvitteringen, när Oliver Hofbauer slog in en retur på tennis. Hammarby fortsatte trycka på, och med 4.16 kvar tog man för första gången i matchen ledningen när Viktor Mickelsson slog in en retur. Bara 26 sekunder senare slog samma Mickelsson till igen, och gjorde 5-3 på ett friläge. Han var sedan två gånger om nära att göra ett äkta hattrick, men det blev inga fler mål. Hammarby vände alltså på steken, och vann rättvist.

Den första perioden var katastrofal, men i resten av matchen gjorde Bajen det man skulle och visade att man är ett bättre lag än Tierp. Hammarby tar i och med segern över serieledningen, och på lördag blir det seriefinal när tvåan Åker/Strängnäs tar emot hjältarna från Söder. Då krävs det att spelarna är på tårna redan från första nedsläpp.

/Victor Nyström

Herr

1- 3

Kvalserie till Hockeyettan

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

fredag 2 april
16:00 SDS-hallen

Dam

1 - 4

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 21 oktober
19:30 Kärrtorps IP

J20

J20 DIV 1 - GRUNDSERIEN 2020/2021

Hammarby IF - Spånga IS IK

onsdag 28 oktober
19:30 SDC-hallen

J18

J18 DIV 1 ÖSTRA D - GRUNDSERIEN 2020 / 2021

Hammarby IF - Järna SK

söndag 25 oktober
19:00 SDC-hallen

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners