Tredje raka segern

24 jan 2016

Hammarby tog tredje raka segern när Wings kördes över i LW-hallen under söndagseftermiddagen.

Bajen spelade strålande redan från start, och Wings drog på sig en tidig utvisning. I det efterföljande numerära överläget gjorde Benjamin Blomberg 1-0 till hemmalaget, bara 2.23 in i matchen. Samme Blomberg satte också 2-0, med ett riktigt vackert slagskott.
Den första perioden var mycket bra från Hammarbys sida, samtidigt som Wings drog på sig många utvisningar (inklusive ett matchstraff). Med 11.26 på klockan, i spel 4 mot 4, satte matchens bäste spelare Anton Molnar trean efter en elegant snurrfint.
Power play-spelet var bra från Bajen, och det var i just den spelformen som 4-0 kom. Felix Lundqvist sköt, och Joakim Ramsten styrde pucken i mål.

Den andra perioden inleddes på samma sätt som den första, med ett tidigt Hammarbymål – den här gången var Linus Carlsson sist på pucken. Några minuter senare skred Molnar till verket igen, och satte 6-0 efter en snabb omställning.
Wings replikerade snabbt, och reducerade bara 41 sekunder senare. Hemmadominansen minskade sedan, Hammarby hade inte bråttom att anfalla och Wings spelade upp sig något. Fler mål fick man dock inte in i den andra perioden, istället var det Molnar som var ytterst nära ett hattrick men stolpen stod i vägen.

Den tredje perioden blev ganska avslagen, och det vi kan rapportera om är främst att båda lagen drog på sig onödiga utvisningar. Wings fick in ytterligare en reducering med sex minuter kvar, men matchen var förstås avgjord sedan länge. I slutminuterna fick Hammarby en straff sedan Linus Carlsson dragits ner, men Linus lyckades inte sätta denna. Slutresultatet skrevs till 6-2, och tre säkra poäng var bärgade!

Efter Haninges poängtapp i Vallentuna är nu avståndet till just Haninge på andraplatsen bara en poäng för Bajen. Onsdagens match i Torvalla Ishall mellan Haninge och Hammarby blir oerhört viktig!

/Victor Nyström

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

3 - 5

KVAL TILL DAMETTAN ÖST

SDE HF 2 - Hammarby IF

söndag 24 mars
12:30 Enebybergs Ishall

Livestream

J20

6 - 4

Kvalserien till J20 regional Öst

Hammarby IF - Göta Traneberg IK

onsdag 27 mars
19:30 Kärrtorps IP

Livestream

J18

Kvalserie till J18 Regional Öst

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

söndag 14 april
16:00 Kärrtorps IP

Livestream

DamJunior

6 - 4

Damjunior Grundserie Region Öst

Hammarby IF - Team Uppsala HC

söndag 31 mars
12:00 Zinkensdamms IP

Livestream