Tranås starkast i sista träningsmatchen

14 sep 2014

I den sista träningsmatchen innan serien drar igång blev det förlust med 4-8 hemma mot Tranås.

Den första perioden var förmodligen Bajens sämsta under hela försäsongen. Det var inte mycket som stämde – på hela perioden fick vi bara iväg två skott. Tranås var bättre i allt, och kunde helt rättvist ta ledningen efter fem minuters spel.  Kort därefter lyckades Hampus Harlestam kvittera efter en fin soloprestation, där han rundade kassen och la in pucken ”köksvägen”. Tranås gjorde dock 1-2 innan pausen, i spel 4 mot 4 och under en avvaktande Bajenutvisning.

I den andra perioden fortsatte bortalagets dominans, och man gjorde stundtals lite som man ville. Fem gånger om hittade man rätt bakom Emil Lindbom, oftast efter att backarna gått bort sig totalt. För grönvit del var den andra perioden ändå lite bättre än den första, och två gånger om lyckades man hitta målet i spel 5 mot 4. Adam Thim styrde in ett skott från Alberts Ilisko, och Mattias Forsberg reducerade till 3-7 i slutet av perioden.

Hammarby ska ha beröm för att man krigade i tre perioder och aldrig slutade försöka, men spelmässigt fungerade det inte alls idag. Tranås var ett par snäpp bättre och känslan var att pucken studsade deras väg i så gott som varje situation. Smålänningarna utökade ledningen till 3-8 i mitten av tredje perioden, deras tredje pp-mål för dagen. Bajens tredje period var den bästa, och med lite bättre skärpa hade man kunnat snygga till siffrorna ytterligare. Nu blev det bara ett grönvitt mål i tredje, med mindre än minuten kvar. Juuso Kaijomaa jobbade hårt  vid offensiv blå och fick fram pucken till Erik Lyrvall, som överlistade Tranåskeepern. Slutresultatet blev därmed 4-8.

Tranås är visserligen det klart bästa laget vi mött under försäsongen, och de gjorde det svårt för oss, men spelet var långa stunder långt ifrån godkänt. Inget fel på viljan och inställningen, men det går för långsamt och slås för mycket felpassningar. Det finns en hel del att jobba på i veckan, innan det är premiärdags på söndag.
Bäst i Bajen var utan tvekan Hampus Harlestam, som stundtals uppehöll hela motståndarlaget på egen hand. Finländaren Kaijomaa gjorde sin första match, och visade flera gånger att han har en hög kapacitet. Emil Lindbom gjorde en klart godkänd insats mellan stolparna trots åtta insläppta. Glädjande också att vi gör tre mål på våra tre första power play-chanser!

På söndag är det alltså dags för en stor #Bajenfest på Hovet och Nya Söderstadion. Köp biljetter NU – folk drar folk! http://www.axs.com/se/events/253884/hammarby-hockey-visby-tickets

/Victor Nyström

Dam

-

DamEttan Fortsättning Östra

AIK 2 - Hammarby IF

torsdag 29 februari
19:30 Ulriksdals IP Hall 3

Livestream

J20

-

Play off till kvalserie Regional Öst

Hammarby IF - Visby/Roma HK

lördag 2 mars
15:00 Kärrtorps IP

Livestream

J18

-

J18 Allettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC Svart

torsdag 29 februari
19:45 Torvalla B-hall

Livestream

DamJunior

-

Damjunior Grundserie Region Öst

Team Västerort - Hammarby IF

lördag 2 mars
15:00 Grimsta Ishall

Livestream

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

2 - 3

DamEttan Fortsättning Östra

Hammarby IF - SHK Hockey Club

söndag 18 februari
17:30 Zinkensdamms IP

Livestream

J20

2 - 5

Play off till kvalserie Regional Öst

VisbyRoma HK - Hammarby IF

söndag 25 februari
12:00 Visby Ishall

J18

4 - 2

J18 Allettan Östra

Hammarby IF - Nyköpings SK

söndag 25 februari
13:30 Kärrtorps IP

Livestream

DamJunior

3 - 1

Damjunior Grundserie Region Öst

AIK - Hammarby IF

tisdag 20 februari
19:10 

Livestream