Kuller

Tranås starkast i avgörande matchen

25 feb 2018

Efter två jämna matcher och varsin seger var det till slut Tranås som tog sig vidare i playoffspelet, efter seger med 4-0 i den avgörande matchen. Säsongen är därmed över för Hammarby.

Det började bra för hemmalaget, som kontrade in 1-0 redan efter 1.31. Tranås var klart farligast i matchinledningen och fick chansen att öka på ledningen ytterligare när man fick ett straffslag, men ribban var på Hammarbys sida den gången.
Bajen kom in i matchen ju längre perioden gick, men det var både spelmässig och målmässig fördel för hemmalaget.

Hammarby var absolut bra med i matchen under den andra perioden, men känslan var ändå att man inte riktigt nådde upp till den höga nivå som man gjort i de två tidigare matcherna. Tranåsspelarna tilläts flera gånger att stå väldigt ensamma i farliga positioner, och det var precis så 2-0-målet i mitten av den andra perioden kom till när en hemmaback fick fritt skottläge och prickade in pucken bakom en skymd Olle Wallberg.
Bajen var ineffektiva framåt och lyckades inte spräcka nollan trots flera fina lägen, och det var tvåmålsunderläge efter två perioder.

Hammarby började bra i tredje och hade vittring, men pucken ville fortsatt inte in. Efter drygt halva perioden tappade Bajen pucken på offensiv blå precis som vid det första målet, och Tranås kunde då ställa om snabbt och öka på ledningen. Där började läget kännas hopplöst, och även om Bajenspelarna krigade på förtjänstfullt hela vägen till slutsignal så blev det förstås lite uppgivet.
Sista spiken i kistan kom med sex minuter kvar när hemmalaget satte 4-0, som alltså blev slutresultatet.

Sett över tre matcher får vi säga att det är rättvist att Tranås vinner, men Hammarby bjöd upp till rejäl kamp och gjorde några av säsongens bästa insatser när det gällde som mest. Tyvärr kom vi inte riktigt upp till den högsta nivån idag, och liksom under lördagens match var det effektiviteten framför kassen som avgjorde till Tranås fördel.

Säsongen är nu över, och vi får passa på att tacka alla spelare, ledare, sponsorer och supportrar för den här vintern! Vi tar med oss en mycket stark avslutning på säsongen, och hoppas att vi kan bygga vidare på det inför hösten.