Tranås away-7

Tranås kvitterade i matchserien

24 Feb 2018

Även den andra playoffmatchen blev jämn och med hemmalaget som segrare – Tranås vann med 5-3 och ordnade fram en avgörande match.

Tranås inledde bäst, och tog ledningen efter knappt fyra minuter i matchens första power play. Det var hemmalaget som kände vassast i den första perioden, men Hammarby hade också en del farliga lägen och var klart med i matchen. Tranås hade en ribbträff, men närmare än så blev det inte och 1-0 stod sig fram till paus.

Precis som i torsdags var Tranås som bäst i den andra perioden, och hade också marginalerna på sin sida. Matchen var jämn, men det var smålänningarna som gjorde målen. Efter ett längre avbrott för att laga trasigt plexiglas bara halvminuten in i perioden spelade Bajen visserligen bra, men Tranås ökade på sin ledning efter knappt fem minuter av andra.

När det sedan också kom ett 3-0-mål i power play kändes uppförsbacken brant, men Hammarby spelade bra och Magnus Kullerback reducerade kort därefter – också det i numerärt överläge. Bajen hade sedan rejäl press under någon minut, innan hemmalaget kunde kontra och göra 4-1 mot slutet av perioden.

Tranås ökade på till 5-1 i början av den tredje perioden, men Bajen replikerade minuten efter då Benjamin Blomberg prickade krysset. När Anton Molnar sedan krympte avståndet ytterligare med ett powerplay-mål då tio minuter återstod började Bajenklacken hoppas på en vändning. Trots mycket bra spel från Hammarby i slutet blev det dock inget mer mål, och slutresultatet skrevs till 5-3.

Den tredje och avgörande matchen spelas imorgon (söndag) kl 16.00. De två matcherna som spelats hittills har varit mycket jämna och det känns väldigt öppet inför avgörandet. Spelar Bajen som man gjorde under den sista perioden idag finns det goda chanser till seger!

/Victor Nyström

Herr

-

Hockeyettan Östra Grundserien

Hammarby IF - Hudiksvalls HC

lördag 22 september
16:00 SDC-hallen

Dam

-

Träningsmatch

Hammarby IF - AIK

lördag 22 september
18:45 SDC-hallen

J20

-

Träningsmatch

Nynäshamns IF HC - Hammarby IF

lördag 22 september
15:30 Folkets Hall, Nynäshamn

Herr

5 - 2

Hockeyettan Östra Grundserien

Hammarby IF - Trångsunds IF

onsdag 19 september
19:00 SDC-hallen

J20

3 - 2

Träningsmatch

Hammarby IF - Trångsunds IF

lördag 15 september
19:50 Stora Mossen

Hockeyskolan 18/19 – Anmälan öppnad

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019