Tommylatva

Tommy Latva om hösten och fortsättningen

7 Dec 2018

Hemsidan tog ett snack med tränare Tommy Latva, dagen efter förlusten mot Segeltorp.

Hej Tommy – hur är läget?

Det är väl bra – folk börjar komma tillbaka från skador.

Vi börjar med matchen senast. Vad hände och hur hanterar ni i laget en sådan typ av förlust?

Vi började matchen bra med oavgjort efter första perioden, vi följde vår gameplan och lät dem köra av sig. I andra så får de in första under boxplay där vi inte lyckas rensa undan efter ett långt byte med en man kort. Sedan gör de snyggt hockeymål och leder med 2-0 efter andra. I tredje perioden när de gör sitt tredje mål så tar bensinen slut, och vi orkar inte stå upp mot dem längre.

Vi tränare hade ett kort snack efter matchen då en av spelarna vädrade detta med sina lagkamrater, så det räckte med det. Efter en sådan här genomklappning så är det ingen mening att älta och analysera. Det river upp sår och skapar negativa tankar. Så vi lämnar matchen där ute i Segeltorp och går vidare. Men vi ledare gick igenom vad som hände och diskuterade åtgärder.

Hur förklarar du det att orken tröt?

Det beror på att vi har spelat på väldigt kort om folk i ca 1,5 månad, vilket sliter oerhört på de som spelar. Dessutom har vi inte kunnat träna ordentligt eftersom vi är så få för tillfället.

Vad är det för typ av skador och när beräknar du att de skall vara tillbaka?

Vi har ett par frakturer som beräknas vara tillbaka inom kort. En som har problem med ryggen och där tar vi det dag för dag. Sedan är det en del förslitningsskador som tar den tid det tar. Men vi hoppas att ha tillbaka de flesta till vårserien.

Varför har vi så mycket skador just nu, precis som tidigare säsonger?

Tidigare säsonger så hade vi en hel del hjärnskakningar, nu har vi lyckligtvis inga sådana. Det rör sig om våldsskador, t.ex. där man täcker skott och armen går av. Dessa skador har ingenting med killarnas fysiska status att göra.

Vad är planen framöver nu när det är kört att nå Allettan?

Nu börjar vi förbereda oss för Vårserien, målsättningen är att göra samma resa som förra säsongen och nå längre i play off.

Hur ska vi nå dit – tabellen är inte så trevlig att titta på just nu?

Om du tittar på poängen så är det en sjukt tajt serie där det endast skiljer 7 poäng upp till Segeltorp med 2 matcher kvar. Dessutom spelas vårserien i 21 omgångar denna säsong, vilket gör att det finns fler poäng att hämta och fler matcher att vinna.

Vad är upplägget inför uppehållet?

Vi tar ett par dagar ledigt efter sista matchen, sedan drar vi igång och förbereder oss för den nya serien som börjar i mellandagarna.

Till sist, det börjar muttras på läktaren om de skrala resultaten och knappa torskarna. Vad har du att säga om det?

Som jag sa i början så är det på grund av skadorna där vi har gått väldigt kort om folk. Detta sliter oerhört på de spelare som spelar hela tiden och bränslet tar slut ibland, främst i skallarna då de även har arbeten och skolor att prestera på och i.
Vi har hela tiden letat efter spelare att fylla på med, men då vår förening har de knappa resurser och förutsättningar som vi har så är det svårt att konkurrera med andra föreningar i samma serie som kan erbjuda ersättning bland annat. Detta är ett pussel som aldrig blir färdiglagt.

Till sist, har du någon hälsning till oss på läktaren?

Vi tackar oerhört för stödet och hoppas att ni fortsätter stötta laget när vi krigar på i den uppförsbacken vi befinner oss i just nu!

 

Herr

-

Hockeyettan Östra vår

IF Vallentuna BK - Hammarby IF

söndag 27 januari
16:00 Vallentuna Ishall

Dam

-

Damettan Östra

Almtuna IS - Hammarby IF

måndag 28 januari
19:45 Gränbyhallen

J20

-

J20 Div 1 Forts

Hammarby IF - Nynäshamns IF HC

lördag 26 januari
18:30 SDC-hallen

Herr

2 - 0

Hockeyettan Östra vår

Sollentuna HC - Hammarby IF

söndag 20 januari
16:00 Sveab arena

Dam

4 - 1

Damettan Östra

Hammarby IF - Huddinge IK

tisdag 22 januari
20:00 Husby Ishall

J20

1 - 3

J20 Div 1 Forts

Hammarby IF - Järna SK

söndag 20 januari
16:20 SDC-hallen

Hockeyskolan 18/19

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019