DSC0325-Redigera

Taggat Bajen tog klar seger mot SSK

25 Jan 2017

Det var ett spelsuget Bajen som skrinnade ut på Zinkens is under onsdagens match mot Södertälje SK, där det blev seger med 4-0.

Hammarby var på tå från start och inledde med att sätta en rejäl press under matchens första minuter. SSK kom sedan in i matchen och hade en del farliga omställningar, vilket var det man främst siktade in sig på och stundtals gjorde bra. Bajen tog över igen i slutet av perioden, och när SSK drog på sig en utvisning efter knappa kvarten så kom ledningsmålet i numerärt överläge. Lagkapten Linn Asplund gjorde sitt tredje mål för säsongen med ett skott från backplats, och det var en rättvis 1-0-ledning efter första perioden.

Den andra perioden var riktigt, riktigt bra från Hammarby, och det var i princip spel mot ett mål under stora delar av perioden. Det enda som saknades var just ett mål, för lägen fanns det gott om. Det dröjde dock ända till klockan hade tickat upp på 19.06 innan pucken gick in, och det var återigen en back som gjorde det. Cecilia Libassi sköt högt, och SSK-keepern kapitulerade igen. 2-0 med mersmak efter två perioder!

Efter en lite trevande inledning på den tredje perioden gjorde Kajsa Tidala 3-0 efter dryga tre minuter, och matchen kändes nu avgjord. Lagen bytte lite chanser och Linnea Holterud fick jobba för att hålla nollan intakt, vilket hon (med hjälp av ribban) lyckades med. I slutsekunderna satte Kajsa Tidala sitt tjugonde mål för säsongen när hon fastställde slutresultatet 4-0.

Det var en stabil laginsats från Hammarby som hade bra kontroll på matchen, och den andra perioden var spelmässigt den klart bästa då Bajen såg väldigt inspirerade ut. Vi hoppas att det är samma taggning på lördag när Hammarbys ska försöka ta revansch på Kallhäll, inför vad vi hoppas ska vara storpublik på Hovet!

/Victor Nyström

Herr

-

Hockeyettan Östra

Hammarby IF - IF Vallentuna BK

söndag 22 oktober
16:00 SDC-hallen

Dam

-

Damettan Östra

Haninge Anchors - Hammarby IF

söndag 22 oktober
12:30 Torvalla Ishall

J20

-

J20 Div. 1 Östra A

Segeltorps IF - Hammarby IF

lördag 28 oktober
17:30 Segeltorpshallen

Herr

2 - 1

Hockeyettan Östra

Huddinge IK - Hammarby IF

onsdag 18 oktober
19:00 Björkängshallen

Dam

5 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Kallhälls IF

torsdag 19 oktober
20:00 Zinkensdamms IP

J20

3 -2

J20 Östra

Hammarby IF - IFK Österåker Vikings HC

lördag 21 oktober
16:00 Zinkensdamms IP

Stötta Hammarby Hockey

Huvudpartner Herrlag

Huvudpartner Damlag

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019