Wingsaway

Straffseger i Märsta

3 Dec 2017

Hammarby gjorde sin blekaste insats på länge, men lyckades ändå (nästan) skrämma bort ”Pinbacksspöket” när det blev straffseger borta mot Wings.

Den första perioden var jämn och ganska händelsefattig. Hemmalaget tog ledningen efter drygt halva perioden, och Bajen kvitterade minuten före paus genom Linus Carlsson.

Den andra perioden var ingen höjdare från Hammarbys sida, och Wings pressade stundtals på rejält – inte minst i power play. Det var dock precis efter att Hammarby klarat av en utvisning som periodens enda mål kom, och det var Bajen som gjorde det. Christian Olsson hoppade in från utvisningsbåset, kom fri och gav Bajen ledningen. Inte alls rättvist, men efter alla förluster i Pinbackshallen var det kanske Hammarbys tur att ha fru Fortuna med sig?

Om den andra perioden var svag så var den tredje ännu sämre. Hammarby skapade i princip ingenting framåt, och i egen zon var det oerhört rörigt. Mycket passivt försvarsspel ledde fram till Wings kvitteringsmål tre minuter in i perioden, och därifrån fram till slutsignal stod vi mest och väntade på att hemmalaget också skulle ta ledningen. Sebastian Andersson stod dock i vägen för allt, och matchen gick till förlängning.

Väl där spelade Bajen upp sig, mycket tack vare att hemmalaget åkte på en utvisning. Något mål blev det inte, straffläggning fick avgöra. Där var det Hammarby som var vassast, två snygga straffar av Magnus Kullerback och Anton Molnar fixade extrapoängen till Bajen.

Seger borta mot Wings var minst sagt efterlängtat, även om det nu ”bara” blev efter straffar. Spelet såg inte bra ut, men de två poängen var mycket välkomna och kan bli viktiga i kampen om bonuspoängen inför fortsättningsserien. Hammarby måste dock spela betydligt bättre än så här om det ska bli några fler pinnar i de tre matcherna som återstår.

/Victor Nyström

Herr

-

Träningsmatch

Hammarby IF - IF Vallentuna BK

onsdag 15 augusti
19:00 SDC-hallen Sätra

Dam

-

DamEttan Östra

Hammarby IF - Södertälje SK

söndag 30 september
20:00 Zinkensdamms Ishall

J20

-

Träningsmatch

Hammarby IF - Köping HC

söndag 30 september
13:00 Backavallen

J20

3 - 4 (sd)

J20 Div 1 Östra forts...

Hammarby IF - Sundbybergs IK / Kista HC

måndag 19 februari
20:00 Zinkensdamms IP

Hockeyskolan 18/19 – Anmälan öppnad

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019