Wingsaway

Straffseger i Märsta

3 Dec 2017

Hammarby gjorde sin blekaste insats på länge, men lyckades ändå (nästan) skrämma bort ”Pinbacksspöket” när det blev straffseger borta mot Wings.

Den första perioden var jämn och ganska händelsefattig. Hemmalaget tog ledningen efter drygt halva perioden, och Bajen kvitterade minuten före paus genom Linus Carlsson.

Den andra perioden var ingen höjdare från Hammarbys sida, och Wings pressade stundtals på rejält – inte minst i power play. Det var dock precis efter att Hammarby klarat av en utvisning som periodens enda mål kom, och det var Bajen som gjorde det. Christian Olsson hoppade in från utvisningsbåset, kom fri och gav Bajen ledningen. Inte alls rättvist, men efter alla förluster i Pinbackshallen var det kanske Hammarbys tur att ha fru Fortuna med sig?

Om den andra perioden var svag så var den tredje ännu sämre. Hammarby skapade i princip ingenting framåt, och i egen zon var det oerhört rörigt. Mycket passivt försvarsspel ledde fram till Wings kvitteringsmål tre minuter in i perioden, och därifrån fram till slutsignal stod vi mest och väntade på att hemmalaget också skulle ta ledningen. Sebastian Andersson stod dock i vägen för allt, och matchen gick till förlängning.

Väl där spelade Bajen upp sig, mycket tack vare att hemmalaget åkte på en utvisning. Något mål blev det inte, straffläggning fick avgöra. Där var det Hammarby som var vassast, två snygga straffar av Magnus Kullerback och Anton Molnar fixade extrapoängen till Bajen.

Seger borta mot Wings var minst sagt efterlängtat, även om det nu ”bara” blev efter straffar. Spelet såg inte bra ut, men de två poängen var mycket välkomna och kan bli viktiga i kampen om bonuspoängen inför fortsättningsserien. Hammarby måste dock spela betydligt bättre än så här om det ska bli några fler pinnar i de tre matcherna som återstår.

/Victor Nyström

Herr

-

Träningsmatch

Segeltorps IF - Hammarby IF

söndag 14 januari
19:30 Segeltorpshallen

Dam

-

Damettan Östra

Hammarby IF - Södertälje SK

måndag 18 december
19:00 Zinkensdamms IP

J20

-

J20 Div. 1 Östra A

Bålsta HC - Hammarby IF

måndag 18 december
19:55 Bålsta Ishall

Herr

2 - 4

Hammarby IF - Huddinge IK

onsdag 13 december
19:00 SDC-hallen

Dam

1 - 4

Damettan Östra

Huddinge IK - Hammarby IF

onsdag 6 december
20:00 Björkängshallen

J20

0 - 7

J20 Div. 1 Östra A

Sundbybergs IK/Kista HC - Hammarby IF

lördag 9 december
14:15 Tulehallen

Bajenkvällen 2018-01-27

Stötta Hammarby Hockey

Huvudpartner Herrlag

Huvudpartner Damlag

J20-partners

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019