Stortorsk i Huddinge

11 okt 2015

Hammarby åkte på en rejäl lektion i söndagens match mot Huddinge i Björkängshallen. Hemmalaget vann med hela 9-0.

Redan från start var det Huddinge för hela slanten, och det skulle hålla i sig i 60 minuter. Hammarby gjorde ingen vidare insats, och det var klasskillnad mellan lagen den här dagen. Efter knappt 10 minuter gjorde Huddinge 1-0 efter en snabb omställning, och med knappt två minuter kvar av den första perioden kom också 2-0.

I slutet av första och början av andra perioden fick Bajen spela länge i både 5 mot 3 och 5 mot 4, men hade svårt att komma till de riktigt farliga avsluten. När hemmalaget till slut blev fulltaligt tog det inte många sekunder innan man ökade på till 3-0. Om det fortfarande fanns en liten gnista av hopp hos Bajenfansen efter det målet så släcktes den snabbt när hemmalaget satte tre baljor inom loppet av tre minuter. När 7-0 kom efter 31 minuter fick målvakten Sebastian Andersson nog och lämnade plats för Timothy Noting, som lånats in tillfälligt från MB då Siirala inte var tillgänglig. Det hann bli ytterligare ett mål innan perioden tog slut, och inför den sista perioden var frågan mest om Hammarby skulle klara av att hålla sig borta från en tvåsiffrig förlust.

Den tredje perioden såg ut som de två tidigare – fullständig Huddingedominans. Några fina räddningar från Noting, och kanske lite mättnad från hemmalagets sida, innebar att det ”bara” blev ett mål till i baken, och slutresultatet skrevs till 9-0. Bajen var ytterst nära att få ett tröstmål i slutsekunden, men stolpen stod i vägen.

Att det blir förlust borta mot Huddinge är inte mycket att orda om, det är klasskillnad mellan lagen. Att det blir torsk med nio mål och att vi inte kan få till ett bättre spel är dock oroande inför framtiden. På onsdag väntar Tierp i LW-hallen, ett Tierp som har förlorat alla sina sju matcher hittills och har en målskillnad på 9-56. Allt annat än tre poäng för Bajen då är givetvis underkänt. Vi behöver hitta tillbaka till det vinnande spåret snarast om vi inte ska bli kvar i tabellbotten resten av säsongen…

/Victor Nyström

Herr

-

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Hammarby IF - Nacka HK

fredag 29 oktober
19:00 SDC-hallen

Dam

-

Damettan Östa

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

onsdag 27 oktober
19:30 Torvalla Ishall

J20

-

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Trångsunds IF - Hammarby IF

måndag 1 november
20:00 Stortorpshallen

J18

-

J18 Div 1 Östra B

Spånga IS IK - Hammarby IF

söndag 31 oktober
17:30 Från Stan Hallen

Herr

1 - 6

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

tisdag 26 oktober
19:00 Torvalla Ishall

Dam

3 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Södertälje SK

söndag 24 oktober
17:00 Zinkensdamms IP

J20

1 - 6

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Saltsjöbadens IF - Hammarby IF

måndag 25 oktober
20:00 Saltsjöbadens Ishall

J18

9 - 4

J18 Div 1 Östra B

Hammarby IF - Lidingö Vikings HC 2

torsdag 21 oktober
19:50 Zinkensdamms IP