Storseger i Sollentuna

3 jan 2016

Det var inget snack om saken när Hammarby spelade årets första match borta mot Sollentuna – en stabil insats gav seger med hela 7-1.

Det började på bästa sätt, då Fredrik Emsjö redan efter 41 sekunder kom ensam med målvakten och satte dagens första mål. Hammarby, som hade flera spelare borta pga sjukdom, gjorde det stundtals riktigt bra och kändes som det klart bättre laget redan från start. Periodvis var det dock mindre bra spel i den första tredjedelen av matchen, det fanns en del att jobba på.
I slutet av perioden ökade Marcus Carlsson på ledningen till 2-0.

Tomas Lindgren gjorde comeback i Bajentröjan, och 6.38 in i den andra perioden presenterade han sig när han fick öppet mål och satte trean. Hammarby spelade bra under periodens första halva och kändes trygga med pucken. I mitten av perioden kom en liten dipp, samtidigt som hemmalaget spelade upp sig i samband med att man fick spela power play. Sebastian Andersson i Bajenkassen höll dock tätt, och i slutet av perioden var det åter Mackan Carlsson som stal showen. Han snodde åt sig pucken mitt i SHC:s zon, och satte sitt andra mål för dagen. 0-4 på tavlan, och matchen kändes avgjord.

Hammarby fick ett tidigt power play i den sista perioden, och vem höll sig framme på en retur och gjorde 5-0 om inte Tomas Lindgren (officiella statistiken säger annat, men undertecknad och Lindgren själv är säkra på sin sak)!
Hammarby slappnade sedan av lite väl mycket och bjöd Sollentuna på en del lägen, och fem minuter in i perioden kom det en reducering.
Med knappt sex minuter kvar kom dagens, och ett av säsongens, snyggaste mål. Axel Åström slog en lobbpassning till Lindgren, som elegant skarvade vidare till Kostas Psarros. Denne gjorde, på tennis (!), sitt första mål i Bajentröjan!
Därmed två mål och en assist av Tomas Lindgren i comebacken, vilket förstås är oerhört imponerande med tanke på det långa uppehållet han haft. Lägg förutom poängen till ett mycket bra jobb, framförallt i box play – 34-åringen kan bli viktig i fortsättningen av serien.

Bara halvminuten efter Psarros balja fastställde Oliver Hofbauer slutresultatet, och Bajen vann alltså med 7-1. En mycket skön och viktig seger efter den mindre lyckade inledningen. Allt för stora växlar ska man nog inte dra efter segern, då Sollentuna inte gjorde någon toppinsats. Men att göra sju mål och spela så pass stabilt som Hammarby gjorde trots en handfull spelare i sjukstugan, det är förstås starkt.
Nu väntar jumbon Tierp i Vegahallen på trettondagen, nedsläpp 19.00.

/Victor Nyström

Herr

1- 3

Kvalserie till Hockeyettan

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

fredag 2 april
16:00 SDS-hallen

Dam

1 - 4

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 21 oktober
19:30 Kärrtorps IP

J20

J20 DIV 1 - GRUNDSERIEN 2020/2021

Hammarby IF - Spånga IS IK

onsdag 28 oktober
19:30 SDC-hallen

J18

J18 DIV 1 ÖSTRA D - GRUNDSERIEN 2020 / 2021

Hammarby IF - Järna SK

söndag 25 oktober
19:00 SDC-hallen

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners