Storseger i Sollentuna

3 jan 2016

Det var inget snack om saken när Hammarby spelade årets första match borta mot Sollentuna – en stabil insats gav seger med hela 7-1.

Det började på bästa sätt, då Fredrik Emsjö redan efter 41 sekunder kom ensam med målvakten och satte dagens första mål. Hammarby, som hade flera spelare borta pga sjukdom, gjorde det stundtals riktigt bra och kändes som det klart bättre laget redan från start. Periodvis var det dock mindre bra spel i den första tredjedelen av matchen, det fanns en del att jobba på.
I slutet av perioden ökade Marcus Carlsson på ledningen till 2-0.

Tomas Lindgren gjorde comeback i Bajentröjan, och 6.38 in i den andra perioden presenterade han sig när han fick öppet mål och satte trean. Hammarby spelade bra under periodens första halva och kändes trygga med pucken. I mitten av perioden kom en liten dipp, samtidigt som hemmalaget spelade upp sig i samband med att man fick spela power play. Sebastian Andersson i Bajenkassen höll dock tätt, och i slutet av perioden var det åter Mackan Carlsson som stal showen. Han snodde åt sig pucken mitt i SHC:s zon, och satte sitt andra mål för dagen. 0-4 på tavlan, och matchen kändes avgjord.

Hammarby fick ett tidigt power play i den sista perioden, och vem höll sig framme på en retur och gjorde 5-0 om inte Tomas Lindgren (officiella statistiken säger annat, men undertecknad och Lindgren själv är säkra på sin sak)!
Hammarby slappnade sedan av lite väl mycket och bjöd Sollentuna på en del lägen, och fem minuter in i perioden kom det en reducering.
Med knappt sex minuter kvar kom dagens, och ett av säsongens, snyggaste mål. Axel Åström slog en lobbpassning till Lindgren, som elegant skarvade vidare till Kostas Psarros. Denne gjorde, på tennis (!), sitt första mål i Bajentröjan!
Därmed två mål och en assist av Tomas Lindgren i comebacken, vilket förstås är oerhört imponerande med tanke på det långa uppehållet han haft. Lägg förutom poängen till ett mycket bra jobb, framförallt i box play – 34-åringen kan bli viktig i fortsättningen av serien.

Bara halvminuten efter Psarros balja fastställde Oliver Hofbauer slutresultatet, och Bajen vann alltså med 7-1. En mycket skön och viktig seger efter den mindre lyckade inledningen. Allt för stora växlar ska man nog inte dra efter segern, då Sollentuna inte gjorde någon toppinsats. Men att göra sju mål och spela så pass stabilt som Hammarby gjorde trots en handfull spelare i sjukstugan, det är förstås starkt.
Nu väntar jumbon Tierp i Vegahallen på trettondagen, nedsläpp 19.00.

/Victor Nyström

Herr

-

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA 23/24

Hammarby IF - Värmdö HC

tisdag 12 december
19:00 Kärrtorps IP

J20

-

J20 Regional Fortsättning

Vallentuna Hockey - Hammarby IF

måndag 11 december
19:40 Vallentuna Ishall

J18

-

J18 Div 1 Östra D

Hammarby IF - Eskilstuna Linden

torsdag 14 december
19:30 Kärrtorps IP

Herr

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA 23/24

Sollentuna HC - Hammarby IF

fredag 8 december
19:00 SVEAB Arena

Dam

NDHL DamEttan Östra

Hammarby IF - Team Uppsala HC

söndag 10 december
15:00 Zinkensdamms IP

J20

J20 Regional Fortsättning

Hammarby IF - Nyköpings SK

lördag 9 december
17:30 Kärrtorps IP

J18

J18 Div 1 Östra D

Älta IF - Hammarby IF

söndag 10 december
18:30 Ältahallen

DamJunior

Damjunior Grundserie Region Öst

Hammarby IF - Team Uppsala HC

onsdag 6 december
17:30 Zinkensdamms IP