Slitet Bajen föll mot Sollentuna

23 Nov 2016

Ett slitet Hammarby föll tungt i onsdagens hemmamatch mot Sollentuna, där slutresultatet blev 2-6.

Den första perioden var helt okej från Hammarbys sida, och man var det bättre laget. Det var ändå Sollentuna som tog ledningen efter drygt tre minuter, då man redan hade hunnit klara av en tidig utvisning. När det kom ytterligare två bortautvisningar under de närmaste minuterna passade Bajen på att göra två power play-mål. Först var det Felix Lundqvist som pangade in kvitteringen, och sedan gav Benjamin Blomberg Hammarby ledningen efter en fin pass från Joakim Ramsten.

Sedan var det slut på det roliga för Hammarbys del. Det har varit kort om folk en längre tid, och de som inte är på skadelistan börjar bli väldigt slitna vilket märktes tydligt den här kvällen. Samtidigt saknades skärpan, och när Bajen väl kom till lägen stod Sollentunamålvakten i vägen. Dessutom drälldes det med puck i egen zon flera gånger vilket straffade sig.

Carl Graf levde upp till devisen ”släkten är värst” då han gjorde Sollentunas bägge mål i den andra perioden. I tredje ramlade det in ytterligare tre baljor, och slutresultatet blev 2-6.

Tabelläget är betydligt mindre muntert nu än det var för ett par omgångar sedan. Väsby har tagit över femteplatsen och petat ner Bajen under Allettanstrecket, men lagen ligger på samma poäng. Sollentuna är efter dagens vinst bara en pinne bakom. För Hammarbys del väntar nu seriens kanske svåraste match – Huddinge borta. Med tanke på skadeläget i truppen och dagens resultat lär oddsen på Hammarbyseger vara höga, men vi ska komma ihåg att Bajen har besegrat Huddinge förut och kapaciteten att göra det igen finns om allting klaffar!

/Victor Nyström

Herr

-

ATG Hockeyettan Östra VÅR

Hammarby IF - Segeltorps IF

onsdag 20 januari
19:00 Segeltorpshallen

Herr

ATG Hockeyettan Östra VÅR

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

söndag 17 januari
16:00 SDC-hallen

Dam

1 - 4

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 21 oktober
19:30 Kärrtorps IP

J20

J20 DIV 1 - GRUNDSERIEN 2020/2021

Hammarby IF - Spånga IS IK

onsdag 28 oktober
19:30 SDC-hallen

J18

J18 DIV 1 ÖSTRA D - GRUNDSERIEN 2020 / 2021

Hammarby IF - Järna SK

söndag 25 oktober
19:00 SDC-hallen

Köp Hammarbys lotter från Folkspel

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners