IMG 4477 2

Sjätte raka för Jonathan Tärnblom!

8 maj 2019

Var det ett svårt beslut, att stanna kvar i Bajen?

-Det vill jag inte påstå. Det blir sjätte säsongen för mig, jag trivs extremt bra med hockeyn och allting runt om. Sex år är väl ett kvitto på att jag trivs, det är inte mycket att snacka om!

Hur värderar du den senaste säsongen – rankar den sig högst av dina fem år i klubben?

– Det var väl kanske inte den bästa säsongen, det var tråkigt att det slutade som det gjorde. Vi hade verkligen chansen att gå till kval, vi ledde ju fortsättningsserien halvvägs in. Sedan blev det lite manfall pga sjukdomar och skador, vilket gjorde att vi inte orkade hela vägen varken mentalt eller fysiskt. Sett över hela säsongen tycker jag det är godkänt, och personligen är jag extremt taggad på att göra någonting ännu bättre ännu en säsong och ta det ett steg längre.

Det kanske är tidigt att svara på, men hur långt tror du att Hammarby kan nå nästa säsong?

-Först och främst tror jag det är viktigt att vi lägger upp en tydlig plan med delmål. Först och främst i grundserien, sedan får man ta det lite allt eftersom för det är mycket yttre faktorer som kan påverka. Men playoff till att börja med, sedan är det upp till oss själva hur länge vi kan vara med.

Du har ju varit med och spelat playoff några gånger, hur är det att vara med i de avgörande matcherna?

-Det är jättehäftigt, framförallt när vi har kommit in som underdogs mot storklubbar i söder. Förra säsongen (17/18) slog vi Tranås hemma och gjorde två bra matcher mot dem borta, två år innan det var absolut inte utspelade när vi mötte Troja som var nära att gå upp i allsvenskan. Det är bra värdemätare, och det är där vi vill vara med och konkurrera på sikt. Och när vi väl är där ska vi slå oss själva för bröstet och visa att vi är Hammarby, vi vill verkligen kriga för det.

Hur mycket betyder stödet från supportrarna?

-Extremt mycket. Oavsett var och när vi spelar känner vi verkligen att vi har stöd från läktaren. Man känner att man vill ge någonting tillbaka till de som kommer och betalar för att se oss spela. Ni supportrar är verkligen en stor del av den här resan och uppskattas enormt!

-Jonathan är en stabil, defensiv back med otroligt bra spelsinne. Han ser öppningar i sina första passningar som snabbt vänder spelet från försvar till anfall och kommer att göra ett bra jobb i försvaret för oss kommande säsong, säger tränare Latva.

 

Herr

-

ATG Hockeyettan Östra

IF Vallentuna BK - Hammarby IF

fredag 4 december
19:00 Vallentuna Ishall

Herr

4 - 3 (sd)

ATG Hockeyettan Östra

Strömsbro IF - Hammarby IF

onsdag 2 december
19:00 Testebo Arena

Dam

1 - 4

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 21 oktober
19:30 Kärrtorps IP

J20

J20 DIV 1 - GRUNDSERIEN 2020/2021

Hammarby IF - Spånga IS IK

onsdag 28 oktober
19:30 SDC-hallen

J18

J18 DIV 1 ÖSTRA D - GRUNDSERIEN 2020 / 2021

Hammarby IF - Järna SK

söndag 25 oktober
19:00 SDC-hallen

Köp Hammarbys lotter från Folkspel

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners