Serieledning efter seger mot AIK

23 okt 2016

Systrarna Tidala såg med tre mål till att Hammarby besegrade AIK på bortais, och gick upp i serieledning efter sex omgångar!

AIK inledde matchen bäst, och hade några bra chanser att ta ledningen. Bajen tog över mer och mer ju längre den första perioden led, och även de grönvita skapade flera fina chanser men perioden slutade mållöst.

Hemmalaget fick en drömstart i andra, med mål redan efter 49 sekunder. Glädjen blev kortvarig, då Hammarby svarade snabbt genom Hanna Tidala som gjorde sitt första mål för säsongen. Fem minuter senare var det storasyster Kajsa som satte ledningsmålet för Hammarby, efter fin framspelning från Nadja Westerlund Rebo.

Efter två stabila perioder från Bajen dippade det lite i början av tredje, och det blev förstås inte lättare när det blev spel med både fyra och tre utespelare. Bajen lyckades hålla tätt, och när det istället var numerärt överläge åt ”rätt” håll kunde Kajsa Tidala slå in sitt andra mål för dagen och femte för säsongen.
De svartgula pressade på rejält i slutet, och lyckades liggande slå in en reducering med 2.33 kvar. När slutsignalen till slut ljöd efter några nervösa slutminuter var det med 2-3 på tavlan, och tre nya poäng till Hammarby var bärgade!

Hammarby leder nu serien med 13 poäng på sex matcher, men Kallhäll som har spelat en match mindre är bara tre pinnar bakom. Nästa match för Bajen är på fredag kl 19.00 i SDC-hallen (fd. LW-hallen) – observera att dag och plats alltså är ändrad. Det är SDE som kommer på besök, det enda laget i serien som vi ännu inte har mött.

/Victor Nyström

Herr

5 - 1

KVAL TILL ATG HOCKEYETTAN

Åker/Strängnäs HC - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:00 Åkers Ishall

Dam

3 - 1

Träningsmatch

Hammarby IF - SDE

måndag 9 mars
20:00 Kärrtorps IP

J20

KVAL TILL J20 ELIT

Nyköpings SK - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:45 Stora Hallen

J18

1 - 7

J18 Div 1 Östra B Fortsättning

Hammarby IF - Boo HC

söndag 1 mars
19:00 SDC-hallen

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners